5V NPN çıkışı 24V PNP ye çevirmek

Arkadaşlar merhaba,
Ekteki devremde sensörün 5V çıkışını 24v yapmak istiyorum. Sensör çıkışına direnç ike Pnp transistör denedim. P kanal mosfet denedim. Yapamadım.
Nasıl yapabilirim?

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2021-12-17 at 16.17.09(1).jpeg
    55.3 KB · Görüntüleme: 50
dediğiniz gibi yaptım olmadı. şöyle çalışıyor.
IN ucu boşta iken çıkış 0V bu normal
IN ucuna 0V (devrenin GND ucu) verdiğimde çıkış 24VDC bu da normal
IN ucuna +5V verdiğimde çıkış yine 24VDC bu normal değil. anlayamadım bir yerler var.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2021-12-17 at 17.44.39.jpeg
    60.1 KB · Görüntüleme: 17
niye 5v veriyorsunuz . 5v verince ne yapmasını istiyorsunuz.

Ben vermiyorum. Sensör 0 iken 5v 1 iken 0V veriyor.
sensörü İlk başta PNP NC sensör diye düşündüm. Ama böyle böyle kullanınca, örneğin çıkış ile - uç arasına led bağladığım zaman çıkış sürekli aktif kalıyor. Ledi çıkış ile + uca bağlayınca sağlıklı çalışıyor. Bu da sensörün NPN NO olduğunu gösteriyor.
İlk gönderdiğim çizime dikkat ediniz. Burada led + uç ile çıkış ucu arasında çalışıyor. Çıkışı led yok iken ölçüyorum. Sensörün çıkışını gnd ye göre ölçtüğümde, sensör pasif iken çıkış +5V aktif iken 0V veriyor. İşte ben de bu 0V'u kullanarak pozitif 24V çıkış almak istiyorum

o halde bunu dene.

Ekli dosyalar

• 1639762135133.png
    144 KB · Görüntüleme: 12
Hocam ,
Son gönderdiğiniz devreden esinlendim. aşağıdaki devreye yaptım. test ettim. oldu. teşekkür ederim. daha sadeleştirme imkanı veya iyileştirme imkanı var mıdır? kontrol eder misiniz?

uygun.
en sağdaki 2 tane 10k direnci 4k7 yapabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…