6 55w Projektör Yardım

erg123

Üye
Katılım
11 Tem 2009
Mesajlar
67
Puanları
1
Yaş
44
Elimde 6v 55w Projektör var içinde 6v 5ah akü taktım bu akü 12v 500mah şarj aleti ile şarj oluyor. 12v şarj aleti ile akü arasında 5w 10 ohm direnç var. Çok ısınıyor birde çatladı. Ben bu aküyü ne kadar sürede şarj edicem. Birde direnç çatlakya değiştirmeme gerek var mı şimdiden teşekürler.
 
Yorum yapan yok mu. Benim bu aküyü şarj etmem gerekli.
 
Eğer projektör 6V 55W ise ve siz 6V 5A akü ile kullanıyorsanız projektör tam performans çalıştığında yarım saatte aküyü bitiriyor demektir. Sizin projektörden kastınız herhalde barko cihazı değildir, ışık kaynağıdır değilmi? Neyse öyle araya direnç atarak akü sarz edilmez, edilirde edilmez sarz ettiğiniz kadar enerjiyi direnç üzerinde ısıya çevirip boşa harcamış olursunuz, ya bir 6 V akü sarz devresi bulup yapın (ki akü sarzı ile ilgili açılan birçok konuda link verdim benim mesajlar arasındanda bulabilirsiniz yada 320volt.com akü sarz devreleri diye bakın direk çıkar) yada motor akü sarz cihazı satan netteki sitelerde muhtemelen hazırı vardır bulup satın alın.
 
Aynen 30 dk gidiyor projektör olarak dediğim ışık kaynağı araya direnç ben koymadım fabrikasyon. Fabrika koydu. Bunu nasıl kaç volt ile şarj edebilirim.
 
Yanlış anlamayın, yukarıda size lazım olan kaynağı söyledim ama elektronik bilginizin olmadığı sorunuzdan farkediliyor, bu işi bir defa yapıp birdaha uğraşmayacağa benziyorsunuz bunu siz onaylamadan bilemem tabiki ama durum öyle ise size düşen gidip bir sarz aleti almak onuda daha önce söyledim, mesele şu herkesin işi kendine, eve elektrikçi çağırmamak için kendi sigortanı kendin değiştir sonra sigorta atmasın cihazın yansın yada yangın çıksın vs. gibi durumlar oluşmasın diye söylüyorum bunları. Sırf meraktan soruyorsanız 6 V akü 7-8 V ile sarz edilir ama bu tam cevap değildir aküden aküye veya farklı yapıdaki pillerin sarzına farklı teknikler uygulanır bunuda araştırıp öğrenmek, yani bizim kitaplarımızı okumak, gerekiyor.
 
Tamam abi teşekürler yok yanlış anlamadım elektronikten hiç anlamıyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,832
Mesajlar
920,848
Kullanıcılar
450,924
Son üye
ayhankarmn

Yeni konular

Geri
Üst