Yanlış parça vermesinler diye şu parçaların değerlerini yazmanız mümkün mü ? (bir dükkanın kesinlikle uymaz dediği parçaya başka dükkan uyar diyor)
Fotoğrafta yukardan aşağıya:
1- film kondansatör - değeri ?
2-diyot değeri ? (renk kodu tablosuna baktım ama hesaplayamadım)
3-18nF 1000v doğru mu?
4-10nF 2000v doğru mu?
5- ?
6- ?
arkadaşım ölçüm için sakın iki probu birden tutma çarpılırsan kurtulamazsın (akım kalbinin üstünden geçip kalp durmasına neden olabilir Allah korusun) çok önemli !!! siyah probu tübü tutan çelik tellere kıstır.kırmızı probuda daima sağ elinle tutki çarpılırsan kalbin zarar görmesin.büyük ekranlarda B+ 135-140V olmalı fazlası zarar.trimpot için plastik uçlu ayar tornavidası kullan çok hassas elemanlardır acıcık çevirmen gerek sola doğru kısar voltajı 110v altına düşerse tv açmaz standby da kalır ama senin sorunun trimpot ayarından olma ihtimali çok düşük anlattıklarına göre daralma var demiştin besleme çıkış kondansatörlerine de bi bak bakalım
üstat, geçen tüpü deşarj etmek istedim ama anottan kıvılcım atmadı.kablonun bir ucunu çelik telin bağlandığı köşelerdeki metale sıkıştırmıştım(ancak bağladığım köşede çelik kablo yok) diğer ucunu da yalıtımlı tornavidayla bir kaç kez anota dokundurdum..kullandığım kablo bayağı inceydi, sebep bu olabilir mi? Deşarj etmeden rgb kartını çıkarmanın,takmanın tehlikesi olur mu, veya şaside parça yenilemesinde rgb kartı çıkarılsa iyi olur mu yoksa gerek yok mu? Uyarınız için çok teşekkürler, alet alırsam önce kullanım videolarını inceleyeceğim.
Evet yanlardan daralma vardı, besleme çıkış dediğiniz kısım şu fotodaki kare içindeki bölge mi ?
https://i.kontrolkalemi.com/0/9wgB7fP.jpg buraysa burdaki tüm kondansatörleri yenileyeyim.
megep'in dökümanlarını da inceledim ancak horizontal dışındaki katların(vertikal, besleme) tam nereler olduğunu öğrenemedim)
megep'te benzer bir arıza ve çözümü yazıyor;
Arızanın şekli: Cihazı açınca şaseden kesik kesik ses geliyor, cihaz çalışmıyor.
Besleme çıkış gerilimleri de yok.
· Arızanın giderilmesi: C5- 100 µF- 400 Volt kondansatör ile C11- 47 µF
– 16 Volt kondansatörler yenilenmelidir.
Şu an besleme gerilimlerini bilmiyoruz ancak şasideki en büyük kondansatörde de sorun olabilir mi ? 220uf 450v olan.Bu kond bitik olsaydı cihaz 4 dakika çalışır mıydı ?
Kart üzerindeki hiç bir kondansatörde şekil bozukluğu, tepe şişmesi yok ancak sizlerin yazdığı gibi içten kuruma durumu olabilir tabii.