90kw a motor surucusu

coz255

Üye
Katılım
4 Eki 2007
Mesajlar
95
Puanları
1
Yaş
40
arkadaşlar 90 kw komprosör motorumuz var. İnverter ile yol verir ve devri azaltırsak enerjiden tasarruf edebilirmiyiz.Komp firması bu yönde bilgi vermiş.Görüşleriniz nelerdir.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
evet doğrudur invertör ile yol verirseniz girişdeki akım düşeceğinden elektirk tasarrufu yaparsınız ama invertörü ne kadar zamanda amorti eder onu bilemiyorum çünkü 90kw invertör oldukça pahalıdır
 
eğer kompresörünüz tam kapasite çalışıyorsa ve çok kısa birzaman dinlenmeye geçiyor veya hiç dinlenmeye geçmiyorsa sürücü tasarruf sağlamaz eğer dinlenmeye çok geçiyor ve bir müddet dinlenmede kalıyorsa devreye analog bir basınç sensörü koyarsan sensör şebekedeki hava ihtiyacına göre sürücü motorun devrini düşürür ve yükseltir ve buda ciddibir tasarruf sağlar.
 
ayrıca kompresörlerde enerji tasarrufu için üretmiş olduğunuz hava basıncını düşürebilirseniz tasarruf edebilirsiniz genelde fabrikalarda emniyet amaçlı hava üretimi kullanım basıncının üzerinde üretilir ve basınç regülatörleriyle düşürülür üretilen ve kullanılan hava basınçları arasındaki farkı düşürebilirseniz tasarrufunuza etkisi olur örnek olarak 7,5 bar hava üreten kompresörünüzü 7,3 bar olarak ayarlamanız mümkünse çok güzel tasarruf yapmanız söz konusu olabilir
 
Bizim yaptığımız uygulamalarda %35-%40 seviyelerinde tasarruf sağladık.Net olarak tasarruf oranını öğrenmek istiyorsan linkteki proğramı indir.Verileri veriyorsun ne kadar sürede amorti edeceğini veriyor.

CTSave
 
Tasarruf sağladığını ürünü takmadan önce belirliyebilirsin. Bunlar için oluşturulmuş programlar mevcut. Kompresör kapasitesinin maksimumunu kullanmıyorsan, tasarruf sağlarsın... Kolay Gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,190
Mesajlar
924,068
Kullanıcılar
451,553
Son üye
baran.3230

Yeni konular

Geri
Üst