Aşırı Kompanzasyon

üçüzler

Üye
Katılım
26 Şub 2008
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
40
arkadaşlar merhaba park aydınlatmaları ekoton ampullerle yapılmış.kompanzasyon yazın sorunsuz çalışıyor fakat kışın ampuller yanmadığı halde aşırı kapasıtif yazıyor.problemi çözemedim destek bilgi istiyorum.
 
veriler yetersiz arkadaşım. en azından benim için. tüketiminizin adı (endüktif-kapasitif bağlamında) nedir.kompanzasyon sisteminiz hakkında bilgi verirseniz yardımcı olmaya çalışırız.selametle
 
arkadaşım sen park aydınlatmasından bahsetmişsin ve gerçi açıklamanda biraz yetersiz olmuş ama yinede düşündüğümde aklıma gelen ilk olarak aydınlatma dağıtım panosuna gelen besleme kablosunun metrajı uzunsa ve bu kablo enerji altında kalıyosa aydınlatma devrede değilken bile bu sebepten dolayı kapastif yazar çünkü uzun metrajda kablo uçları boşa çıkıyosa eğer kondastör görevi yapar zaten tabi bu kablo kesiti ve uzunluğuyla alakalı dolayısıyla bana göre kapastif yazmasının sebebi bu olabilir daha açıklayıcı bişekilde yazarsan daha fazla etkili yardım alabilirsin.
 
arkadaşlar sistemden çekilen akım yazın kompanzasyonda sıkıntı yapmıyor.çünkü pompalar devrede oluyor.sorunum kışın akım trafom 50/5 çekilen akım geceleri faz başına ortalama 6-8 amper gündüzleri ise hiçbir şey devrede değil buna rağmen sayaç kapasıtif yazıyor.sorun şebeke kablosundaki uzunluk ise; bunu nasıl çözmeliyim.her ay park başına 60 ytl ile 200 ytl ceza geliyor.bilgilerinizi bekliyorum
 
merhabalar üçüzler arkadaşım,muhtemelen kablo metrajından olsa gerek. 3*380-1 kvar lık şönt reaktör uygulaması ile çözüme ulaşabilirsin.Ama gelen kapasitif cezası 60 ytl gibi ise reaktörün sarfiyatını da dikkate almak gerekiyor.1 kvarlık bir reaktörün aylık 25-30 ytl lik sarfiyatı olur.şunuda belirteyim fiyatı fazla olmakla birlikte (0) sarfiyatlı reaktörlerde mevcut.selametle
 
kompanze arkadaşım ilgin için sağol inan kablo olayı hiç aklıma glmemişti.teknoseko arkadaşımda ilgilenmiş ikinizede teşekkürler.
 
Ben kablodan olabileceğini sanmıyorum.Evet çok uzuuun hatlarda kapasitif etki olur ama burada dikkate değer bir olumsuzluğu olduğunu düşünmüyorum.6-8 A. çeken alıcılar kapasitif etki gösteriyor olabilir.Bir yerlerde kondansatör de bağlı olabilir.
 
Ben de tknsyn arkadaşa katılıyorum, uzun metrajlı kablodan bu kadar kapasitif meydana gelemeyeceği kanaatindeyim, eksik bilgi olduğunu düşünüyorum, daha farklı bir sorun olmalı.
 
sayın ikizler geceleri 6 ile 8 amper arası faz başına güç çeken alıcılar var diyorsun bu alıcıların türü nedir şayet bunlar başta dediğin gibi ise eğer tasarruflu ampüller ise tasarruflu ampüllerden kaynaklanır bildiğimiz gibi tasarruflu ampüllerde sayaçta kapastif yazdırmaya neden olur ama kablo faktörüde kesinlikle etkilidir tabi uzun metrajlı ve kalın kesitli ise bunu önleye bilmenin en basit yolu şönt reaktörü kullanmaktır. Sayın tknsyn arkadaşımızda bir yerlerde kondastör bağlı olabilir demiştir buda doğru bir tahmindir tabi böyle bir şey varsa işletmenizde. Arkadaşım sen yine kontrollerini ve takiplerini yap ve busırada verilen bilgileride dikkate al güzel bilgiler verilmiş gelişmelerden bizi haberdar edersen seviniriz.
kendine iyi bak kolay gelsin.
 
konumla ilgilenen sayın arkadaşlarım,problemimi net olarak bir daha anlatayım.muhtelif yerlerde bulunan parklarda kış nedeniyle pompalar stop ettiğinden kapasıtif ceza geliyor.bu sıkıntı sistemde hiç bir yük olmamasına rağmen sayacın kapasıtif yazması beni şaşırttı.kablo metraj olayından olabileceğini sizler öğrettiniz.gündüz yük yokken dahi cos fi 1 gösteriyor.şebekeden cos 1 gelmesi mümkün değil ama bir şey düzeltiyor.bulamıyorum.aklıma en yatanı söylediğiniz kablo metrajı.ayrıca parkın birinde ekoton ampulleri söktüm ve flamanlı lamba taktım.geceleri kompanzasyon devreye girmeye başladı fakat gündüz yine aynı problemleri gördüm.akla en yatkını kablo geliyor ve sanırım reaktör koymam gerekecek benimle aynı fikirdemisiniz.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
130,240
Mesajlar
934,708
Kullanıcılar
453,454
Son üye
hareket41

Yeni konular

Geri
Üst