ABD, F35 savaş uçağının kodlarını ortaklarına vermeyecek

Koda bakinca algoritmayi ogrenirsin zaten. Ornegin Linux cekirdegi yaklasik 10 milyon satirdan olusuyor. Bircok kisi bu kodu sifirdan yazamayacak durumda olmalarina ragmen kaynak kod acik oldugu icin koda bakip degisiklikler/ilaveler yapabiliyor cunku kaynak kod ayni zamanda egitici bir dokuman.

Mesela TUBITAK tarafindan gelistirilen Pardus GNU/Linux dagitiminin kodlarinin %98'i yabancilar tarafindan yazilmis ama kod acik oldugu icin TUBITAK, kodu diledigi gibi sekillendirip kendi isletim sistemini gelistirebiliyor.

Bir ucagin da kodu elimizde olursa kod incelenip nasil calistigi ogrenilebilir ve gerekli ilaveler/degisiklikler yapilabilir. Zaten bunu bildikleri icin kodu vermiyorlar.
 
Ruslar F-35 rakip Su 47 leri geliştirdiler ve airodinmik yapısı F-35 lere göre daha iyi oldğu söylenmektedir. Şimdi biz bu aşamada neredeyiz aceba. Artık F-16 lar ömrünü doldurmak üzere yunanlıların Mirege leribile bizim F-16 lardan daha güçlü. Biz daha hala uçakların kaynak kodlarını tartışıyoruz. Bizim bu tipte uçak yapacak mühendislerimiz nerede?
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,829
Mesajlar
920,827
Kullanıcılar
450,922
Son üye
yusuf4141.

Yeni konular

Geri
Üst