AC Motor Dönüşümü

kanoglu

Üye
Katılım
1 Ara 2007
Mesajlar
27
Puanları
1
Yaş
39
merhaba;

makinada kullanılan 75 kw bir ac motor ( 1500 d/dk 4p ) servo motor ile değişimi yapılabilirmi? tavsiye edilebilecek servo motor kw ne olabilir?
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
motoru neden servo yapmak istiyorsunuz. yapmak istediğiniz uygulamayı bilmeden ve sistemin yük gereksinimini bilmeden şu servoyu kullanın demeyi bırakın sistemi asenkron motordan servoya döndürün demek bile yanlış olur.
 
ac motordan servoya dönüşüm amaçımız,enerji tasarrufu,eski motor (75 kw) yerine yüksek torku olan aynı devirde bir servo olabilirmi ? çıkış noktamızdır.
dediğiniz gibi yük hesaplamarını bilmek gerekiyor, makinamız pres makinasıdır ( h tipi eksantrik ), benim amaçım tecrübeli bir arkadaştan yön gösterilmesidir. piyadasa firma çok ama onlar ile görüşme yapmadan önce bu konu hakkında bilgi almak ve öğrenmek istiyorum.
 
Preslerde volan yükü olduğu için güçlü sürücüler kullanılır.
Eksantrik preste pozisyonlama yapılmayacağı için encoderli servo kullanmaya gerek yoktur.
Sabit mıknatıslı DC servo ile hız kontrolü yapılarak belki biraz tasaruf yapıla bilinir.
Maliyet çok yüksek olacaktır, kaç yılda amorti eder sorusunda düşünmek gerekir.
 
çıkış noktamız şöyle oldu,
dünyadaki birçok pres firmasının ürünlerine baktım ( 500 ton ) bir coğunda 37 kw motor kullanıyorlar(ac motor olarak,)slide ve kayar tabla ebadları aynı olarak tonajlarda aynı, presimiz 10 yıllık pres,yeni teknoloji ile ne yapılabilir diye bir araştırma yapıyorum.

maliyet hesaplaması yapamıyorum şimdilik,şimdiki motorun karşılığı olmadığı için 75 kw motorlarımız günde 20 saat çalışmaktadır.
 
Motorların karşılığını bulmak çok kolay. Motor güçleri Nm cinsinden tork ile karşılaştırarak karşılığı bulunur.
Servo motorlar satılırken Nm tork değeri ve Kw değerleri belirtilir.
Burada tork hesabı üzerine yorumlar yapılmış bak.
Servo motor yeni teknoloji sayılmaz.
Dünyada geride sayılabileceğimiz servo pres teknolojisi var, ama servo motor takmak ile eksantrik pres, servo pres olmaz.
 
servo teknoloji dediğinişz gibi yeni değil amaiservo presler son birkaç yıldır yaygınlaşmaya başlamışlar,daga öncede dediğim gibi benim amacım yeni teknolojiler ile ne yapılar bilir,olur veya olmaz onu yapılacak hesap kitaplar belirliyecektir.

gönderdiğiniz sayfadan hesaplamaları yapacam,ilginiz için teşekkür ederim,araştırmalarımda farklı bir şey olursa olumlu yönde burdan paylaşıcam
 
Enerji tasarrufu ve hassas ayar için servo motor kullanmayı istiyorsanız,sistemi bir bütün olarak düşünmelisiniz.
Elsim firmasının yüksek verimli ac ve servo motorları var.İhtyacınız olan devir-tork değerlerini hesaplayıp sizin için uygun bir model seçebilirsiniz.Telefonu aşağıdadır.
0 212 282 75 80
 

Forum istatistikleri

Konular
128,882
Mesajlar
921,287
Kullanıcılar
451,018
Son üye
cihannover

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst