ADSL kullanıcılarının en yüksek olduğu şehirler açıklandı

binbaşı

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
1 Eyl 2011
Mesajlar
6,241
Puanları
3,256
Konum
BURSA
TurkNet, bölge ve şehir bazlı ADSL kullanım istatistiklerini açıkladı.Tahmin edeceğimiz gibi ilk üç sırada üç farklı bölgemizde yer alan 3 büyük şehrimiz geliyor. Yani sırasıyla İstanbul, Ankara ve İzmir. Bu 3 şehri takiben gelen illerimizse Kocaeli, Trabzon, Antalya, Konya, Denizli, Gaziantep ve Erzurum olarak sıralanıyor.
En çok ADSL kullanıcısının Marmara Bölgesinde olduğunun belirtildiği raporda İstanbul'u %26 ile Kocaeli takip ederken, Bursa ve Sakarya ise %21 ve %14'lük oranla sıralanıyor.
Akdeniz bölgesinin en çok ADSL kullanıcısına sahip olan şehri ise %37 ile Antalya. Antalya'yı takiben bölgenin en kalabalık şehri olan Adana (%22) ve Mersin (%16) geliyor. İç Anadolu bölgesinin Ankara'nın gerisinde gelen ismi %44 ile Konya olurken, İzmir'in başı çektiği Ege bölgesinin ikincisi ise %27 ile Denizli.
Diğer bölgelerimizin birincileri ise Karadeniz'de Trabzon (%18), Güneydoğu Anadolu'da Gaziantep (%52) ve Doğa Anadolu'da da Erzurum (%23).

Alıntıdır.Asıl kaynak:

ADSL kullanıcılarının en yüksek olduğu şehirler açıklandı | PC Labs
 
sayın binbaşi ben saçma kelımesıne karşıyım ama Eskişehir bence ılk sırada olmalı çünkü öğrenci şehri eskışehır internet olmıyan eve kıracı gırmez
 
eskişehir de şu anda superonline ve turkcell işbirliği ile yapılan fiber net var diye biliyorum. Adsl den daha ucuz ve sürekli adsl ışığı yanmıyor diyerek netin gitmesinin olmadığı için, herkes fiber net kullanıyor. izmir'in de sayısını bu kadar düşüren o olmuştur. doğuda da çok yerde mevcut ama batıya daha yatırım yapılımıyor ne yazıkki diye biliyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,170
Mesajlar
923,882
Kullanıcılar
451,518
Son üye
Namık.erdem

Yeni konular

Geri
Üst