söylenecek çok şey var ama ben kısa yoldan cevap vereyim. eski tip redresör derken plakalardan oluşan selenyum tipi redresörü kastediyorsunuz galiba . onun yenisini bulmanız çok zor. bu yüzden aynı özelliklerde bir köprü diyotu oraya uydurmanızı tavsiye ediyorum.
bu arada jel akülerin marş motorunu ( şarj motoru değil) çalıştıracağına ihtimal vermiyorum
Üzerinde rödresör yazdığı için rödresör diyorsun işi bilmiyorsun anladık ama sana yardımcı olmaya çalışanlara da ukalalık yapıyorsun. O zaman git araştır internetten öğren gel. Buraya sorma. Jel akü nedir? Sulu akü nedir? Starter akü nedir? Redresör nedir nasıl olmalıdır? Araştır öğren. Bak çözüm odaklı bir cevap sana...Jeneratör pano içinde şarj ünit yok aküler Sarj motorunu besliyor Akülerde Eski tip Rodresörden besleniyor. Sulu akü vardı hepsi bitmiş şimdi her iki Jeneratör için toplam 4 adet herbiri 12V 180AH lük jel akü alacagız ve rodresör de.
jel akü tercih etmeyiniz, bakımsız akü kullanınız ve starter akü olmasına dikkat ediniz lütfen