AkÜler sadece 6-12-24-36 volt olarak mi Üretİlmek zorunda?

Kastınız; kurşunlu, jel ve kuru akülerse nedenleri de kanımca;

1. Üretim kolaylığı açısından,hücrelerin birleştirilip imalatının yapılması açısından 6,12 volt en fazla yaygın olarak terch edilir.
2. Hacim olarak uygulanacak belirli bir yere,gereken sayıda akü seri olarak bağlanıp montesi yapılırken burada istenilen stok şeklini,belirli bir sayıyla,gerekli voltaj ve amperi sağlayarak yine siz belirlersiniz,yani yerleştirmede esneklik sağlanabilir.
3. 65 volt ac. ve dc.'nin üstü insan için her iki kutbuna dokunacağı farzedilerek tehlikeli olacağından belki bu şekilde tek ünite olarak yekpare şeklinde üretilmez.
4. Bir hücre arıza yaptığında tüm akü grubu(100-200 hücre gibi) tamamıyla atılacağından ekonomik yani,ne kullanıcı açısından de de satıcıların alıp da satması açısından uygun olmayacaktır.
5. Taşınma,nakliye,stoklama,bekletme depolarında,odalarında da istiflemede,yerleştirmede bazı sorunlara yol açabilir.
6. Bu işi meslek edinen,yani akü şarjıyla geçimini sağlayan akücüler için de taşıma,yerleştirme,gaz çıkışının çok olması nedeniyle,şarjhaneler için de büyüklük-küçüklük sorunu yaratabilir.
7. Güneş enerjisinde sulu veya jelli,kurşunlu aküleri tercih edip kullanacaklara da,panellerin bağlantısına uygun voltaj değerinde akü,daha düşük voltajlı aküleri tercih edip seçmeleri zorlaşabilir.Saygılarımla.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,817
Mesajlar
920,720
Kullanıcılar
450,908
Son üye
mert095

Yeni konular

Geri
Üst