Aküsü tamamen bitmiş kapısı kilitli aracı açma

Tamamen saçmalardan seçmeler. Kumandanın çalışmayacağı kadar akü asla boşalmaz. Kumanda çalışmıyorsa başka sorun vardır.
Aracın 2 kumandası var ikisinde de aynısı oluyor. 1 hafta önce akünün üzerinde gösterge vardı akünün şarj olması gerektiğine dair ve bugün aküye bile bakamıyorum kaputu açamadığım için.
1. Geçen gün 1.5 ay yatan arkadaşın aküsü son nefesini vermişti. Kapıyı, anahtarı kapı anahtar deliğine sokup açtı. Bazı marka/modellerde o anahtar deliği görünmez. Üzerinde küçük, deliği örten bir kapak var. O kapak çıkarılınca, anahtar deliği ortaya çıkar.

2. Videodaki yöntem de çok saçma sayılmaz. DC12V takviye bir akü/batarya ile sistem beslenebilir. Bu şekilde kapı kilitleri açılabilir.
Önemli olan o led ampüle ulaşabilmek. Benim arabada akü yokken dışarıdan bagaj kapağı açılmıyor. Anahtar deliği yok. Ancak arabanın içinden açılabiliyor.
Kapının yanında anahtar deliği var fakat boşa dönüyor, araba 2.el ve galiba iptal etmişler o girişi.
Akü tamamen bitik olsa bile (daha önce başıma 3 kez geldi, birisi çok uzun süredir çalışmayan bir araçtı) kapı anahtarı ile ev kapısı açar gibi şoför tarafı kapıyı açabiliyorsun. Bir aksilik çıkar mı diye endişe etmeyin, çıkar diye endişe ediyorsanız test amaçlı arada anahtarla açın kilidinizi.

Videodaki yöntem zekice gelse bile, artık araçlarda her şey elektronik. Anahtarlı, mekanik röleli sistemler yerini elektronik sistemlere bırakmaya başladı. Oradan ters besleme yapmak araca zarar verebilir, denemeyiniz. Ayrıca kutupları karıştırmak önemli bir kısa devreye sebep olur, onun da sonuçları kötü olabilir.
Kapının yanında anahtar deliği var fakat boşa dönüyor, araba 2.el ve galiba iptal etmişler o girişi.
Akü tamamen bitmiş aracın alarm sisteminin ledi bile yanmıyor bırak bagajdaki ledleri :D
Videoyu çeken araca özel bilgi vermiş. O anda onun aracının aküsü boş değil, o yüzden bagaj ışığı yanıyor ama sizin akünüz boşsa kapıları nasıl açabilirsiniz diye anlatmış. Çokta mantıksız bir tarafı yok, bagaj kapağı açıldığında o lamba yanabiliyorsa muhtemelen o araçta lamba röle aracılığıyla değil bir switch aracılığıyla doğrudan aracın aküsüne bağlıdır. Bagaj kapağı açıkken dışaradan lambanın artı ve eksi uçlarına akü bağlamak aracın aküsüne takviye yapmak gibi olur. Fakat lambaya akünün artısını vereceksiniz derken insanların yanlış yapma ihtimalini düşünmemiş. O lambaya hem artı hem eksi geliyor, adam giderde lambanın eksi ucuna harici akünün artısını bağlar, akünün eksi ucunuda aracın şasine bağlarsa elindeki aküyü kısa devre yapar.​
Elimde yedek akü yoktu kaput açılırken artık kaputu açamıyorum kapıyı açamadığım için. Arabanın bagajını açabiliyorum led lamba yok ama led şerit var. Bu şeritlere 2x 9 Voltluk Ni-Mh pili seriyi bağlayıp kapıları açabilir miyim + ve -yi yanlış bağlamadığım sürece? Ve araçta tesisat var zarar verir mi?

Biraz eski model bir araç olması muhtemel. Kendi aracımda bagaj kapağı açıkken lambayı kapatacak bir swiç ya da sensör bile bulamadım. Artık en son kapı havadayken bagaj kilidini manuel çevirmenin bir yolunu buldum . Ancak öyle lambayı kapatabiliyorum.
Aracına göre değişir. Ben rastgele bir araca baktım bunda da videodakine benzer bir yapı var. Kendi aracımda bagajı açmak için anahtar deliği bile yok.
Elimde yedek akü yoktu kaput açılırken artık kaputu açamıyorum kapıyı açamadığım için. Arabanın bagajını açabiliyorum led lamba yok ama led şerit var. Bu şeritlere 2x 9 Voltluk Ni-Mh pili seriyi bağlayıp kapıları açabilir miyim + ve -yi yanlış bağlamadığım sürece? Ve araçta tesisat var zarar verir mi?
Size yapın yapmayın diye tavsiyede bulunamam. En son birisine bir pil tavsiyesinde bulunduk hata yaptı cihazı bozdu bo..u bize attı. Bundan sonra tövbe..

Biraz eski model bir araç olması muhtemel. Kendi aracımda bagaj kapağı açıkken lambayı kapatacak bir swiç ya da sensör bile bulamadım. Artık en son kapı havadayken bagaj kilidini manuel çevirmenin bir yolunu buldum . Ancak öyle lambayı kapatabiliyorum.
Benim paylaştığım şemada senin aracındaki gibi sanırım. "door lock assembly" yazmışlar, o switch kilit mekanizmasının içinde tümleşik bir yapı şeklinde galiba.

Araçların kapı kilit motorları açma ve kapama esnasında 1 tanesi 1 amper civarı akım çekiyor.
Buda şu anlama gelir ki pil ile vs bu iş olmaz.
Bagaj aydınlatma lambası bir switch üzerinden tetik alır.
Bagaj aydınlatma lambasına artı kutup direk aküden gelir switch eksi tetikleme yapar.
Şayet video daki gibi bir işlem yapılacaksa ki mümkündür ancak şu şekilde mümkün olur,
Bagaj aydınlatma lambasına gelen +12 volt kablo nun belirmenmesi gerekir.
Bagaj switch ine giden kabloya artı 12 volt verilip aküden direk gelen artı uca eksi verilirse kısa devre yapar ve hiç hoş olmayacak sonuçlar doğurabilir.

Bence + kutba ulaşılabilecek güvenilir yol marş motorudur. Onunda araç altından durumunu görmek lazım. Pek kolay olmayabilir.
Röle çekmeden marş motoruna doğrudan artı kutup geliyor mu? Ustaların tabiri ile taş...k lı bir yapı var orada ama bağlantısı çalışma prensibi nasıldı tam hatırlayamadım şimdi.

Aracın 2 kumandası var ikisinde de aynısı oluyor. 1 hafta önce akünün üzerinde gösterge vardı akünün şarj olması gerektiğine dair ve bugün aküye bile bakamıyorum kaputu açamadığım için.

Akü tamamen bitmiş aracın alarm sisteminin ledi bile yanmıyor bırak bagajdaki ledleri :D

Bir teli kanca haline getirip kaput altına sokarak, kaput kilitini kurtarma imkanına bakın. Olacak gibi değilse, madem niyetlendiniz, bir adet ups aküsü, 7A 12V ile bagajdaki ledin artı eksisine dikkat ederek, akü kutuplarını, önce eksi ucu sabitleyip, sonra ince bir kablo ile, 0.2mm² olabilir, akü artısını ledin artısına kısa süreli temas ettirin, bu arada birisi de kumandanın kilit açma tuşuna bassın. Risk tamamen size ait!

Forum istatistikleri

Konular
133,403
Kullanıcılar
459,328
Son üye
uur10

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri