Sharingan
Üye
Aracın 2 kumandası var ikisinde de aynısı oluyor. 1 hafta önce akünün üzerinde gösterge vardı akünün şarj olması gerektiğine dair ve bugün aküye bile bakamıyorum kaputu açamadığım için.Tamamen saçmalardan seçmeler. Kumandanın çalışmayacağı kadar akü asla boşalmaz. Kumanda çalışmıyorsa başka sorun vardır.
Kapının yanında anahtar deliği var fakat boşa dönüyor, araba 2.el ve galiba iptal etmişler o girişi.1. Geçen gün 1.5 ay yatan arkadaşın aküsü son nefesini vermişti. Kapıyı, anahtarı kapı anahtar deliğine sokup açtı. Bazı marka/modellerde o anahtar deliği görünmez. Üzerinde küçük, deliği örten bir kapak var. O kapak çıkarılınca, anahtar deliği ortaya çıkar.
2. Videodaki yöntem de çok saçma sayılmaz. DC12V takviye bir akü/batarya ile sistem beslenebilir. Bu şekilde kapı kilitleri açılabilir.
Önemli olan o led ampüle ulaşabilmek. Benim arabada akü yokken dışarıdan bagaj kapağı açılmıyor. Anahtar deliği yok. Ancak arabanın içinden açılabiliyor.
Kapının yanında anahtar deliği var fakat boşa dönüyor, araba 2.el ve galiba iptal etmişler o girişi.Akü tamamen bitik olsa bile (daha önce başıma 3 kez geldi, birisi çok uzun süredir çalışmayan bir araçtı) kapı anahtarı ile ev kapısı açar gibi şoför tarafı kapıyı açabiliyorsun. Bir aksilik çıkar mı diye endişe etmeyin, çıkar diye endişe ediyorsanız test amaçlı arada anahtarla açın kilidinizi.
Videodaki yöntem zekice gelse bile, artık araçlarda her şey elektronik. Anahtarlı, mekanik röleli sistemler yerini elektronik sistemlere bırakmaya başladı. Oradan ters besleme yapmak araca zarar verebilir, denemeyiniz. Ayrıca kutupları karıştırmak önemli bir kısa devreye sebep olur, onun da sonuçları kötü olabilir.
Akü tamamen bitmiş aracın alarm sisteminin ledi bile yanmıyor bırak bagajdaki ledleri
Elimde yedek akü yoktu kaput açılırken artık kaputu açamıyorum kapıyı açamadığım için. Arabanın bagajını açabiliyorum led lamba yok ama led şerit var. Bu şeritlere 2x 9 Voltluk Ni-Mh pili seriyi bağlayıp kapıları açabilir miyim + ve -yi yanlış bağlamadığım sürece? Ve araçta tesisat var zarar verir mi?Videoyu çeken araca özel bilgi vermiş. O anda onun aracının aküsü boş değil, o yüzden bagaj ışığı yanıyor ama sizin akünüz boşsa kapıları nasıl açabilirsiniz diye anlatmış. Çokta mantıksız bir tarafı yok, bagaj kapağı açıldığında o lamba yanabiliyorsa muhtemelen o araçta lamba röle aracılığıyla değil bir switch aracılığıyla doğrudan aracın aküsüne bağlıdır. Bagaj kapağı açıkken dışaradan lambanın artı ve eksi uçlarına akü bağlamak aracın aküsüne takviye yapmak gibi olur. Fakat lambaya akünün artısını vereceksiniz derken insanların yanlış yapma ihtimalini düşünmemiş. O lambaya hem artı hem eksi geliyor, adam giderde lambanın eksi ucuna harici akünün artısını bağlar, akünün eksi ucunuda aracın şasine bağlarsa elindeki aküyü kısa devre yapar.