Akıllı Ev Teknolojileri Hakkında Bilgi ve Tanıtım

Katılım
3 Kas 2013
Mesajlar
111
Puanları
1
uw1fu.jpg


Akıllı Ev




Akıllı ev sistemleri, günlük yaşamınızın olmazsa olmazı rutin işlerinizin yapılmasını ve pratikte yapmaya üşendiğiniz, unuttuğunuz ya da ertelediğiniz işlemlerin gerçekleştirilmesini sağlayan bina otomasyon sistemlerinin genel adı.

KNX Akıllı Ev ve Bina otomasyonu nedir..?
KNX-Instabus veya yeni adıyla Knx , hertürlü bina ve evlerin bütün fonksiyonlarının kontrolü ve izlenmesi için oluşturulan bir otomasyon sistemdir.Akıllı ev sistemleri ve bina otomasyon sistemlerinin en gelişmişi ve günümüzde en fazla kullanılan bina otomasyon sistemidir.

Knx aynı zamanda bir akıllı ev,bina kontrol ve otomasyon standardıdır.Knx akıllı ev ve bina otomasyonu sistemi yazılım olarak açık yapıdadır, yani başka bina otomasyonu sistemlerine veya farklı sistemlere kolayca bağlanabilir.Ayrıca bu akıllı ev ve bina otomasyonu sistemi sadece belli bir firmaya bağımlı değildir.

Bu sistem için birçok üretici firma vardır ve her firma bu sistem için ürün veya yazılım üretebilir.Bunun için sadece KNX organizasyonu tarafından sertifikalandırılması gereklidir.Dolayısıyla kullanıcılar bir tek firmaya bağımlı KNX akıllı ev sistemi ürünlerini kullanmak zorunda değildir.

Knx akıllı ev ve bina otomasyonu sistemi esnek bir sistemdir. Kolayca genişletilebilir ve yeni özellikler eklenebilir.Akıllı ev sahibi olmak isteyen kişiler için en iyi ve gelişmiş sistemdir.Bu sistemle her türlü sistemi kontrol edebilirsiniz ve oluşturmak istediğiniz fonksiyonlar hayal gücünüze bağlıdır diyebiliriz.

Akıllı Ev Sisteminin Faydaları

Ev teknolojilerinin kişiye özel ihtiyaç ve isteklere göre yapılandırılarak uygulanmasını sağlayan Akıllı ev sistemleri, bireylerin özgün yaşam biçimlerini geliştirmesini sağlarken, evleri daha rahat, güvenli ve kullanışlı kılıyor. Hayatın günlük yoğunluğu içindeki etkinliklere aktif olarak katılan evler, Akıllı Ev Sistemleri sayesinde kendi kendini çalıştırıp idame ettiren, güvenliği sağlayan ve enerji sarfiyatını düşüren birer yaşam arkadaşına dönüşüyor.



Akıllı Ev Sistemleri söz konusu olduğunda, konfor kavramının temelinde, kişiye gereksiz yere zaman kaybettiren ya da normal koşullarda kullanıcı tarafından yapılması mümkün olmayan işlemlerin akıllı ev sistemi tarafından yerine getirilmesi fikri yatıyor. Akıllı Ev ve Bina Sistemleri sayesinde ev ya da binaların neler yapabileceği ise tamamen hayal gücünün sınırlarına bağlı. Bu konuda en büyük kolaylığı, Akıllı Ev ve Bina Sistemleri’nin birçok komutu arka arkaya yerine getirmesini sağlayan "senaryolandırma" seçeneğine borçluyuz.

Tüm perdelerin-panjurların kapanması, aydınlatmaların kapanması, ısıtma-soğutma sisteminin ayarlanması,alarmın devreye girmesi gibi normalde zaman kaybettirecek işlemler tek bir komutla yerine getirilebiliyor. Sabahları kahve makinesinin çalıştırılması, suyun ve evin sıcaklığının ayarlanması, müzik setinin veya televizyonun çalıştırılması, alarm sisteminin devre dışı bırakılması ve evden çıkarken bütün cihazların kapatılıp işyerine evden çıktığınızı haber vermek için telefon edilmesi, bahçenin sulanması gibi “ayrıntılar” da günlük yaşamınızın senaryosuna dahil edilebiliyor. Hal böyle olunca, yıllarca 7/24 çalışabilen Akıllı Bina Sistemleri’yle bir tanışan, ondan kolay kolay vazgeçemiyor.


Aydınlatma Sistemi
Eve geldiniz, karanlık bir ortama girmek istemiyorsunuz. Ya da evde değilsiniz ama bunu sizden başka kimsenin bilmesine gerek yok. Haklısınız. Sisteme komut verin; programladığınız saatte ve sürede, evinizin dilediğiniz bölümünde, dilediğiniz seviyede ışıklar yansın.

Tek bir dokunuşla evinizdeki ya da bahçenizdeki ışıkları merkezi olarak kapatıp açmak veya istediğiniz aydınlatma şiddetini ayarlamak Aydınlatma Kontrol Sistemi tarafından size sunulan hizmetlerden sadece biri.

Aydınlatma Kontrol Sistemi, günün değişik saatlerinde, değişen dış ortam aydınlığını da hesaba katarak, gün boyu ev içi etkinliklerinize göre aydınlatma ayarlarını düzenler. Hava karardığında, sensörler yardımıyla ışıkların yanması ya da hareket algılayıcılarla geçiş noktalarının aydınlatılması gibi komutları gerçekleştirerek size rahat ve konforlu bir yaşam alanı sunar. Ayrıca, yaşam alışkanlıklarınıza göre belirleyeceğiniz zaman ve aralıklarda, istediğiniz yerde ve seviyede ışıklarınızın otomatik olarak açılmasını ya da kapanmasını sağlar. Üstelik, tüm komutlarınızı tek bir kumanda veya dokunmatik ekran üzerinden kontrol edebilme özgürlüğüyle.

Evden uzun süre uzak kalacağınız zamanlar için endişelenmeyin zira kontrol yine sizde! Işıkların yanmasını sağlamak ve evde olduğunuz izlenimini yaratmak için tek yapmanız gereken, dilediğiniz zaman ve bölgeyi tanımlayarak Aydınlatma Kontrol Sistemi’ni programlamak.

• Tüm aydınlatmaların, binanın istenilen herhangi bir yerinden buton ya da dokunmatik panel üzerinden açılıp kapanabilmesi,
• Oda veya kat bazında aydınlatma kontrolü,
• Dimmerli aydınlatma kontrolü,
• Senaryolu aydınlatma (yemek, sohbet, okuma gibi aydınlatma senaryoları),
• Hareket dedektörlü aydınlatma kontrolü ile enerji tasarrufu,
• Aydınlık sensörü sayesinde hava kararınca istenilen aydınlatmaların açılması, hava aydınlandığında kapanması
PERDE PANJUR SİSTEMLERİ
Perde ya da panjurlarınız, akşam eve geldiğinizde kapansın; sabah açılıp sizi gün ışığıyla uyandırsın.

Perde/Panjur Kontrol Sistemi sayesinde, evinizdeki bütün panjurlar sizin belirleyeceğiniz noktalarda, merkezi veya zaman ayarlı komutla açılıp kapanabilir.

Hava karardığında perdeler kapanır; hava aydınladığında ise, otomatik olarak açılır. Ayrıca şiddetli rüzgâr ya da yağmur gibi olumsuz hava koşullarında veya güneş ışıklarının yoğun ve direkt olarak camlara vurduğu zamanlarda, sensörler devreye girerek panjur ve güneşliklerinizi kapatır. Kışın gün ışığından azami şekilde yararlanmanız ve bu sayede enerji tasarrufu yapmanız da sistemin avantajlarından biri.

Evden uzun süre uzak kalacağınız zamanlar için endişelenmeyin zira kontrol yine sizde! Evde olduğunuz izlenimini yaratmak için tek yapmanız gereken, dilediğiniz zaman ve bölgeyi tanımlayarak Perde/Panjur Kontrol Sistemi’ni programlamak.

Hava buz gibi ya da güneş ortalığı kavuruyor. Mevsimlerin hışmına uğramışsınız ve tek arzunuz evinizin huzurlu ortamına ve dolayısıyla rahat bir nefes alacağınız atmosfer şartlarına ulaşmak. Belki de sıcağa tahammülünüz yok ama aynı şey çocuklarınız için geçerli değil. Kolayı var.

İklimlendirme Kontrol Sistemi ile, evinizdeki her odanın ve dışarının ısısını sürekli olarak takip edebilir; ısıtma ve soğutma sisteminizin tam kontrolünü dilediğiniz şekilde ve kolayca yapabilirsiniz.

İKLİMLENDİRME

İklimlendirme Kontrol Sistemi, dört mevsim boyunca, gece-gündüz dış hava koşullarını, güneş ışığının konut içine girişini, pencerelerdeki perde ve panjur gibi mekanizmaların konut içi hava sıcaklığına etkisini hesaplayarak ısıyı denetliyor ve soğutma ya da ısıtma işlemini gerçekleştiriyor. Konut içindeki ısıyı sürekli kontrol altında tutup dengeleyen sistem sayesinde azami konfor elde ederken, enerji sarfiyatını da minimuma düşürmüş oluyorsunuz.

İklimlendirme bilgilerine internet ya da cep telefonu aracılığıyla uzaktan erişmeniz; evinizin farklı bölümleri için farklı iklimlendirme seçenekleri belirlemeniz ve komutun dilediğiniz saat ve zaman aralıklarında devreye girmesini sağlamanız da, İklimlendirme Kontrol Sistemi’ne sahip olmanın diğer keyifli yanları.


UZAKTAN ERİŞİM VE BU TUR BİLGİLER İÇİN BİZİ TAKİP EDİN
www.eratek.com.tr
 
Cok guzel bir alan , aslinda ilk gelen eger ben boyle bir sistem alabilir miyim ? Yada benim evime nasil entegre olabilir sorusu...

Aydinlatma , isinma , cihazlar , alarm , kayit tutma , tv-media sistemi , gibi ilk aklima gelenler. Bu entegrasyonu kolaylastirmak ve marka bagimsiz calisabilmek icin bildigim kadari ile Z-Wave gibi protokolleri destekleyen urunler kullanmak mantikli.

Aydinlatma ile ilgili dusunelim.
- Evdeki tum dugmeler bir sekilde baglanacak , tercihen dimmer ilave edilecek
- Var ise panjur , perde gibi aydinlatma icin kullanilan sistemler entegre edilecek
- Aydinlatma miktarini degerlendirmek icin sensorler

Isinma
- Farkli isinma sistemlerinin baglanmasi
Orn; evde tek isinma girisi ve sonrasinda odalarda petekler var ise bunlarin uzaktan kontrolu
- Oda isilarini gormek icin sensorler

Alarm
- Var ise alarm sisteminin bu sisteme entegrasyonu , yada sistem tarafindan desteklenen alarm sistemi
- Konum bilgisi kullanabilmek icin hareket sensorleri ( kisi yatak odasina gidince 2dk'dan fazla kalirsa salondaki sistemleri kapat gibi )

TV-Media
- Evdeki tum sistemler ile entegrasyon ( ozel urun aramadan ) , var ise farkli noktalar icin farkli hoparlorler. Ornegin mutfakta su muzik var iken yatak odasinda farkli olmasi gibi

Ama en onemlisi bu ulasilabilirligin ardinan bunlari rahat kullanmanizi saglayacak bir yazilim olmasi.

Ornegin eve geldigimde saat 17-19 arasindaysa isigi su duruma getir , su muzikler icinden birini cal , banyo icin sicak suyu isit , istenilen dereceye gelince ses sisteminde uyari ver , banyoya girince diger sistemleri kapat , banyodan cikinca vs vs gibi ...

Tabi bunlarin sonunda ciddi bir maaliyet cikincada insan su soruyu soruyor. Evet gelecegi konu alan filmlerdeki gibi bir yerde yasamak isteriz ama bunun bedeli nedir ? Gercekten ne kadarina ihtiyacimiz var :)
 

Forum istatistikleri

Konular
130,158
Mesajlar
933,784
Kullanıcılar
453,257
Son üye
ahmet0334
Geri
Üst