akım trafosu oranı

Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
40/1-1-1 de olabilir ama sanmıyorum.40/5-5-5 olabilir.1 sekonderi genelde dış ülkelerde kullanıyorlar. birinci sargıya ölçü aleti bağlayabilirsin. 2.ve 3. sargılara koruma elemanlarını bağlayabilirsin.
 
ı th
ldyn ne demek
Akım trafosunun Termik ve Dinamik dayanım katsayısıdır. Termik dayanım katsayısı sizin örneğinize göre nominal akımının 100 katı kısa devre akımına dayanıklıdır. Bu değer akım trafosunun bağlandığı baradaki kısa devre akımının (hesaplanan), nominal akıma oranına esittir. Akım trafosu seçerken (sipariş ederken) dikkat edilmesi gereken parametredir. Dinamik katsayı ise termik dayanım katsayısının (standart) 2.5 katıdır.
 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…