Boşta çalışırken ne kadar akım çekiyor ki?yani normalde 100 kw lık bir yük 150 amper kadar çeker.Boşta ne kadar düşük olabilir?Bir de boştaykenden kastınız nedir?Ben vinçleri çok iyi bilmiyorum.Bu vinçte yük kaldırılmazken motor çalışıyor ve yük kaldırılacağı zaman balatalı bir sistemle motor devreye mi giriyor?Yoksa motor,yük kaldırılacağı zaman motor dönmeye başlıyor ve iş bitince duruyor mu?Boştan kastınız vincin diğer elektriksel sistemleri mi?Eğer öyleyse,100 kw lık bir yükün çalıştığı yerde,vinç panosunun trafosu ve benzeri elemanlarının reaktif gücü devede kulak kalır.
akım trafonuzu değiştirmenize gerek yok.Tabii sadece vinç yükü söz konusuysa.Ve akım trafonuz sağlamsa.
Bence röle ayarlarınızı kontrol edin.
Şunu da sorayım,reaktif/aktif oranının vinç boştayken kompanzasyonun devreye girmemesinden kaynaklandığına emin misniz? Vinçlerde hızlı yük değişimi olur.Öreneğin vinç 5 saniye boyunca yukarı kaldırma işlemi yapacak.Sizin röle bunu algılayıp,bekleyip,kondansatörü devreye alana kadar,vinç durmuş olacak.Sorun kontaktörlü olan bu sisteminizin yavaş kalıyor olması olabilir mi?Tabii sisteminiz nasıl bir şey bilmeden yazıyorum ama aklıma bu geliyor.