Hocam osiloskopla ve ampulle mücadele nedeniyle Adobe Spectrumu açamadım.Şimdi şöyle yapsam nasıl olur?24 ohm daş direnç ile
NOT:
Osilaskop ölçümlerindeki değerler tanımlanmayan değerlerdir.
Bu ölçümler genel gürültü olarak gösteriliyorsa ripple gürültüsü bu ölçümlerden daha düşük demektir.
Gösterilen bu grafikler doğru ise, sistemdeki belli band genişliğindeki genel gürültüler olabilir.
Yani herhangi bir kablo üzerindeki gürültüler veya havadan veya şebekeden kaynaklı parazitler de olabilir.
Bunların tanımlanması için adobe spectrum önermiştim ama açmamışsın.
Olur.Hocam osiloskopla ve ampulle mücadele nedeniyle Adobe Spectrumu açamadım.Şimdi şöyle yapsam nasıl olur?
2 tane 4R7 5W taş direnci ve 15R 25W taş direnci seri bağlasam bu şekilde 24,4 ohm ediyor.
Sonra Adobe ve osiloskop ile ölçümlere başlasam.Bu şekilde ısınma sorunu olmaz heralde.
Adobede ve osilaskopta ölçüm yaptım. Ama gürültüyü osiloskopta nasıl görebileceğimi bilmediğim için pek başarılı olamadım sankiOlur.
Normalde 4W dirençlerin üzerindeki gerilim düşümü o dirençteki güç harcamasını gösterir.
Bizim toplam gücümüz zaten 5W civarı.
Adobe spectrumda alt frekansları görebilmemiz lazım.
Özellikle 50 ila 100Hz arası bizim için önemlidir. Üst frekanslara kabaca baksak da olur.
Çok yüksek. Takribi 100mV civarı.Adobede ve osilaskopta ölçüm yaptım. Ama gürültüyü osiloskopta nasıl görebileceğimi bilmediğim için pek başarılı olamadım sanki
Adobede de tek kanalda -21dB civarı bir monitör levelda yükselme oldu.
Daha önce kullandığım bir metal parçası vardı ona trafoyu ve besleme devresini yerleştirdim. 4.7R kısa devresini kaldırdım.Ama sonuç değişmedi.Geçici olarak kullanabileceğin bir metal ground plane var ise devreyi monte edilmiş şekilde ilmine göre ölçmemiz daha iyi olur.
Şimdilik 4.7 ohm direnci kısa devre eden probu kaldır ve ekrandaki değişimleri izle.
Prob uçlarını kısa devre et.Benim düşünceme göre sanki PC de gürültü var onu alıyor ya da kalibrasyon sorunu var.Bu şartlarda doğru ölçüm nasıl yapacağız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?