Peki işe yarayacak güzel bir öneriniz var mı hocam.güzel insan, güle güle kullanın. bir de bu priz hangi akımdan koruyor diye forumda küçücük bir araştırma yapınız. psikolojik olarak içinizi rahat ettirir. başka da bir işe yaramaz.
yok güzel insan, ben dahil hiç kimse akım korumalı priz tavsiyesi vermez. haaa hassa ve özel bir cihazınız vardır. o zaman da online ups işinizi çözer. yıldırım düşse, ki olmasın başınıza gelmesin. çaktırmadan bir bakın bakalım yıldırım kaç volttur diye. yani balon. yüksek akım nasıl gelir. çoook zor ama elektrik trafodan gider tedaş teknik servisi fazı nasıl verecekse voltajınız yükselir mi? ben bile bilmiyorum. genelde fazı keserler voltaj düşer. eee bu priz hangi akımdan koruyordu? yüksek te hangi yükseklik?Peki işe yarayacak güzel bir öneriniz var mı hocam.
içinde varistör, belki birde kondansatör vardır. Çok bir şey beklemeyin. Yinede yardımcı olur.
Değerli yorumlarınız için çok teşekür ederim. @paskomya bu arada önceki mesajımda imzanıza dikkat etmemiştim onun içinde kusura bakmayınyok güzel insan, ben dahil hiç kimse akım korumalı priz tavsiyesi vermez. haaa hassa ve özel bir cihazınız vardır. o zaman da online ups işinizi çözer. yıldırım düşse, ki olmasın başınıza gelmesin. çaktırmadan bir bakın bakalım yıldırım kaç volttur diye. yani balon. yüksek akım nasıl gelir. çoook zor ama elektrik trafodan gider tedaş teknik servisi fazı nasıl verecekse voltajınız yükselir mi? ben bile bilmiyorum. genelde fazı keserler voltaj düşer. eee bu priz hangi akımdan koruyordu? yüksek te hangi yükseklik?
sonuçta alınacak bir önlem varsa cihazınıza uygun şıkları araştırmak lazım.
Bu zamana kadar prizle ilgili hiç bir problem yaşamadım çok şükür ama duyunca merak ettim.güzel bir pazarlama zekası kim ne derse desin. koy pirizin içine bi tane varistör 2-3 kat fiyatla sat. işe yarar mı yarar.
Teşekkür ederim üstadım, anladığım bir konu değil maalesef konunuzu inceledim. Teşekkür ederimZamanında evdeki akım korumalı prizi söküp resimlemistim (konu linki aşağıda). Üzerinde görevde ve koruma yapma anında yanmak üzere ledleri mevcut. Zamanla maliyeti düşürmek adına bunlardan vazgeçildi sanki. Aldiginla karşılaştır yine içini açmadan ne düzeyde parça kullanılmış ne seviyede koruma sağlar şüpheli.
Termal sigorta= bir defalık termostat, üzerindeki değer (akım, sıcaklk) üzerine çıkıldımı devreyi açar, devreye seri bağlanır,
variac= üzerindeki değer aşılırsa kendini kısa devre ederek sigortanın atmasına seep olur, devre girişine konur,
GDT= yıldırım gibi yüksek anlık gerilimleri üzerinden toprağa akıtır.