Altivar 61 50 Hz enerji tasarrufu sağlarmı

Katılım
11 Tem 2007
Mesajlar
98
Puanları
1
Arkadaşlar merhaba;
11 kW lık bir fan motorum şu an mevcut sistemde Yıldız-Üçgen yolverme yöntemiyle çalışmaktadır. Bu motorunda bulunduğu otomasyon panosunun revizyonunu yapmaktayız. Bu fanı Altivar 61 serisi sürücü ile çalıştırmak istiyorum fakat yıldız-üçgen çalışırken motor 19 amper çekmektedir. Zamanının %80 ini 50 hz çalışacak olan motoru ne hikmetse sürücü ile çalıştırdığımda şebekeden yani sürücü giriş tarafından 29 amper çekmeye başladı yani yıldız-üçgen sistemden tam 10 amper daha fazla Telemecanique yardım hattından destek istedim onlarda bi anlam veremediler konu ile ilgili bilgisi olan arkadaşların acil paylaşımlarını bekliyorum
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
çalışma makro ayarları hangi konumda yani değişken moment pompa ve fan uygulaması olması lazım.
 
Motorun bağlantı şekli üçgen bağlantı değil mi:?
 
cihaza motor etiket değerlerini doğru girdiniz mi? birde uygulamada tork artışı parametresini otomatik mi yaptınız? elle mi değer verdiniz? birde sürücünün günü nedir? büyük güçlü bir sürücümü tercih ettiniz??
 
motor klemenslerini üçgen bağla akım düşecektir. sürücüyle motor yıldızmı üçgenmi olacağı daha önce formda çok tartışıldı. Bu bağlantıyla devam edersen bir süre sonra motorun yanma ihtimali yüksek çünkü yüksek akımdan dolayı motor ısınacaktır.
 
arkadaşlar motor üçgen bağlı ayrıca sürücüye motor akımı ve devrinide girdim ayrıca otomatik tanımada yaptırdım fakat yıldız-üçgende 19 amper çeken motor 50 hz de sürücü ile 29 amper çekiyor. Ancak frekansı 43 hz e düşürürsem normal yıldız-üçgende çektiği akıma geliyor (19 amper)
 
motorda bir sorun vardır benzer bir uygulamayı bu gün özellikle kontrol ettim yine 11 kw çalışan bir pompa uygulaması 60hz de 22.5A geçmiyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,106
Mesajlar
923,317
Kullanıcılar
451,425
Son üye
celal98

Yeni konular

Geri
Üst