50 kw 380 v ac motor için kompanzasyon

Tedaş la ortaklaşa degıl, yanlıs anlama, proje cızen bır müh. ark veya büroz, sıze mevcut tesısınız için porje cızecek.Bununla Tedaş a muracaat edeceksınız.Gerekli kontrolden sonra kompansazyon dosyanış işleme konacak ve sayac degerleri tahakkuk ettiirlecek. Porje çizenler sıze yol gösterecekdir.

reaktif ve kapasitif sayaç eklenecekmi peki bu durumda
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Kombı sayac takılınca, aktif-reaktıf-capasitif ölçümler aynı sayacdan yapılmaktadır.
 
seni şu ana kadar elektrik kurumları ikaz etmiş olmalılar.tabii bu eger süzme bir sayaç degilse...kompanzasyon işinin teknigi şundan ibarettir.alternatif enerjinin elektirik açısı vardır (cosQ)cinsinden mesele o degeri 1'e yaklaştırıp hem gücü rantabl tutup elektirigi iyi kullanmak hemde az para ödemek.Sistemlerdeki kurulu bir gücü dikkate alırsak bu gücün ortalama %54'ü kompanzasyon sisteminde kullanılacak olan kondansatörlerin toplam kvar degeridir. bu degerin töleranslı olması açısından %60 gibi bir degeri dikkate alırsak sistem uzun süre problemsiz çalışır.pratik olarak senin yükün 50 kw ise kompanzasyonunda ortalama 30 kvar olursa işin çözülür.bunuda ister dört haneli istersen sekiz haneli bir reaktif role ile projelendirirsen sisteminde sorun kalmaz.ama sakın ola tek bir kondansatörle çözeyim deme.en düşükten itibaren en yüksegine dogru kademelendirmelisin.mesela..5kvar+5kvar+7.5kvar+10kvar şeklinde bir proje uygun düşer..motorun çektigi akıma karşılık kedemeler devreye girecek ve çıkacaktır...
 

Forum istatistikleri

Konular
129,107
Mesajlar
923,318
Kullanıcılar
451,426
Son üye
abdullahse

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst