Mustafa_Oğuz
Üye
İyi günler elimde 125v trafo var çıkış yaptığı amper çok düşük ben bu trafonun voltajını düşürüp amper ini yükseltme gibi bir şansım varmı?
Teşekkkür ederimevet yapabilirsin. (matematiksel olarak varsayılanda kağıt üzerinde) örnek senin trafon 125 v 1 amper olsun ve sen bunu doğrultup voltajı düşürürsen, diyelim 25 volta düşsün 125/25 =5. 25 voltta 5 amper alabilirsin.
kayıplar hesaba katılmadan varsayılan olarak söyledim, yaptıktan sonra 3 amper alırsan üzülme sonra, ayrıntılı hesapları mühendis arkadaşlarımız yapabilirlerTeşekkkür ederim
Elımde bir sürü şu sokak lambalarında kullanılan trafo lardan var bunları birleştirme şansım varmı pekikayıplar hesaba katılmadan varsayılan olarak söyledim, yaptıktan sonra 3 amper alırsan üzülme sonra, ayrıntılı hesapları mühendis arkadaşlarımız yapabilirler
4 tane trafo ayırdım ama sadece 2 tanesinde bilgi var üzerinde yazı olandan 2 tane varevet desem de yalan, hayır desem de yalan, trafoların nasıl olduğuyla ilgili bir konu, resimlerini paylaşırsan buradaki büyük ustalar ayrıntılı bilgi verebilirler
125v la işim yok zaten 45v veya yakın bir voltajla ve 10a ile 30a arası güç lazım.125v çok yüksek, step down devre ile akımı arttirirsin ama 125 volta uygun devre bulamazsin
burada dediklerim yalan oldu. çünkü @karaapak usta neyin ne olduğunu bildiği için doğruları söyledi.evet desem de yalan, hayır desem de yalan, trafoların nasıl olduğuyla ilgili bir konu, resimlerini paylaşırsan buradaki büyük ustalar ayrıntılı bilgi verebilirler
birazda yazılanı doğru okumak gerekir, senin yazdığını ben 125 volt olarak algıladım, verdiğim cevap doğru ama senin için yanlış cevap. neyse hiç değilse elektrik vermemişsin başına iş açmamışsın.Ayrıca:
125 V değil
125 W yazıyor..