ampul sık sık yanıyorsa sorun nedir?

muhendis06

Üye
Katılım
3 Ağu 2007
Mesajlar
23
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar meraba. şantiyede makinacıların çalıştığı atolyede aydınlatma içi 4 noktada projektör var. voltaj seviyesini ölçtüm 220 ye çok yakın değerler çıkıyo. ancak ampüller bir iki gün içinde patlıyo. sorun bunun dışında ne olabilir acaba. yardımcı olursanız sevinirim.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
projektör lambalarını takarkan cam olan kısma elle dokunmayınız.lambayı duy'a iyi oturtunuz gevşek kalmasın. voltajın ani değişmesi yükselip düşmesi ayrıca lambanın markasıda önemli
 
voltaj seviyesi normal demiştim yanlış ölçülmüş tekrar kendim ölçtüğümde faz nötr arası gerilimi 245v fazlar arası gerilimi ise ortalama 424v seviyelerinde okudum. bunlar ampul patlatabilecek kadar fazla değerlermidir. eğer öyle ise trafo ayarıylamı oynamam lazım. nasıl yapmalıyım??
 
trafo kendinize aitse kademe değişikliği ile gerilimi 390-400 V aralığına getirin. Gerilimin yüksek olması neticesinde ampulün ömrünün kısa olması normal.

KAademe değişikliği yaparken gerekli emniyet tetbirlerinizi almayı unutmayın. Sorununuz çözülecektir.

saygılar.
 
bizim şantiyede traf çıkış voltajı 415 - 420 volt arası. aydınlatmada genellikle metal halije projektör kullanıyoruz.
balansı bakır sargılı , ampülü kaliteli olursa yüksek voltajın bir sorununu 7 yıldır görmrdim.
ama çin malı aliminyum sargılı balans ve çin malı kalitesiz ampül kullanırsan bir hafta dayanmaz.
çim malı ampüllerde kutusunda çıkıpda yanmayan çok çıkıyor. imalat hatası.
banca kaliteli malzeme kullan
 
flamanlı projöktörlerin gerilim posiyonları düşüktür ve opsiyon sınırlarında bile biraz gerilim değişiminde dayanıklı değildir. metal halide aydınlatmalar bu konuda idealdir
 
arkadaşlar meraba. şantiyede makinacıların çalıştığı atolyede aydınlatma içi 4 noktada projektör var. voltaj seviyesini ölçtüm 220 ye çok yakın değerler çıkıyo. ancak ampüller bir iki gün içinde patlıyo. sorun bunun dışında ne olabilir acaba. yardımcı olursanız sevinirim.

merhaba kullandığın projektor tipini yazmamamışşın ama sorun değil 220 volt 500 /1000 watt E .26 tipinde ise duylarda sorun olabilir halogen tipi ise
sarsıntıdan ötürü lambaların flamanı patlar yok eğer balastlı ise zaten voltaj yüksek değil anladınmı kolay gelsin
 
verdiğiniz bilgiler işime yaradı. sorunu çözdüm. teşekkürler.

Daha önce kullandığımız ampuller p.r.c. yani çin malı ampullerdi. dolayısı ile sürekli patlıyolardı. kaliteli malzeme kullanınca sorun çözüldü. bir de orada çalışanlara projektörlerin yerlerini değiştirmeleri durumunda ampul kısımlarına dokunmamalarını söyledim. ayrıca bağlantı noktalarını sıkılattırdım. sonuç olarak ampul patlaması yaşamıyoruz. emeği geçenlere teşekkürler.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Forum istatistikleri

Konular
128,862
Mesajlar
921,090
Kullanıcılar
450,983
Son üye
ftt15
Geri
Üst