analog ölçü aleti takıldığım konu

sunwa ks-268 analog ölçü aletim var bunun üstünde output çıkış var (seri kapasite çıkış) burada ne ölçülür ne devreye nasıl bağlanır. şimdiden tüm ustalara teşekkür ederim.

110000059857456.jpg

arkadaşım ölçü aletlerinde com yazan siyah uç sabittir fakat,akım ve gerilim aynı prob üzerinden ölçülmez.bu ister analog olsun isterse dijital.akım ölçeceğimiz zaman akım ölçmek için olan kısım ayrıdır kırmızı probu akım DCA veya ACA yazan yere takarız.Senin ölçü aletindede akım ölçeceğin yer DC+12A yazan yer..o output yazanda dc volt kademesi yani dc gerilim ölçmekte kullanacağın kısım.buda demektirki dc gerilim ölçerken kırmızı probu oraya takacaksın yani output yazan yere.bunu bi pili ölçerekte bulabilirsin kırmızıyı output yazan yere tak bi pilin voltajını ölçmeyi dene,ölçerse demekki dc volt ölçerken output yazan yeri kullanman gerekiyor.

Dc voltaji kirmizi arti yerine yakinca olcuyor outputta birsey olcmuyor baska birsey baglaniyor herhalde

direnç ve ac voltaj ölçmeyide dene.oraya sadece prob bağlanabilir.kullanma klavuzundada yazar

Kullanma klavuzunda sadece seri kapasite cikisi olarak belirtiyor baka yazan birsey yok ac denemede olcu aleti yanar olcu aleti kullanmasini biliyorum ztn ama birtek o cikisi cozemedim ben yardimlarin icin tesekkurler

bişey değil ama o makinenin özelliklerine internetten baktığımda kapasite ölçtüğü yazmıyodu.

Forum istatistikleri

Konular
129,838
Kullanıcılar
452,673
Son üye
loran laran

Yeni konular

Geri