Android İçin Modbus TCP-IP Haberleşme Uygulaması Geliştirme

emrecan-81

Üye
Merhaba, bitirme tezimde PLC 'de modbus tcp/ip kullanarak internete çıkıyorum, android cihaz üzerinden bu ip ve porta bağlanıp register ı değiştirebileceğim bir programı yazacağım programa eklemem gerekiyor. Aşağıdaki resimdeki gibi bir bağlantı ve register ı değiştirebileceğim bir alan kaynak kodlarını nasıl bulabilirim yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

q4GZnR.jpg

Yvg7RZ.jpg

Merhaba, bitirme tezimde PLC 'de modbus tcp/ip kullanarak internete çıkıyorum, android cihaz üzerinden bu ip ve porta bağlanıp register ı değiştirebileceğim bir programı yazacağım programa eklemem gerekiyor. Aşağıdaki resimdeki gibi bir bağlantı ve register ı değiştirebileceğim bir alan kaynak kodlarını nasıl bulabilirim yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

q4GZnR.jpg

Yvg7RZ.jpg
jamod example diye google arttır.Bulabileceğin tek kütüphane budur.Android üzerinden modbus/tcp ile plc kontrolü yaptım uğraş yapamassan haber ver.

Merhaba Hocam, öncelikle selamlar, teşekkür ederim konuya yapmış olduğunuz yorum için. jamod'u araştırıyorum fakat eksik bilgim çok malesef. bunları size sorarak giderebilir miyim?
Örneğin; kullandığım mikrodev plc'yi tcp sunucu olarak ayarladım, androidi hiç bilmiyorum fakat bitirme tezimde kullanacağım için işime yarar kodları youtube'da ve araştırarak bulup değiştirerek eclipsde birleştirmeye çalışıyorum. android yazılımım istemci client olarak çalışacak. jamod da master/slave ayrı kodlar mevcut ve ne işe yaradıklarını tam çözemedim, nasıl bir bağlantı yazmak gerekir bu durumda örnek verebilirseniz çok memnun olurum

Forum istatistikleri

Konular
129,880
Kullanıcılar
452,750
Son üye
onuryilmaz6464

Yeni konular

Geri