Anfiden söktüğüm büyük trafo

Malesef siyah kısmı sormadım. O siyah kısma giren sacın enini sordum. O ölçü 5 cm den de kücüktür. Ortalama 3.5 alırsak ( Tam değer için ölçü alınmalı )

P = ( A x B ) ²

P = ( 5 x 3.5 )² = 306 watt çıkıyor. Bu varsayımla hesapladım. aşağıda trafo saclarının resmi var. Büyük E sacının orta ölçüsü lazım. Aşağıdaki resimde f olarak gösterilen ölçü.

 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
tamam bahsettğin sacı biliyorum lisede görmüştüm. ama trafo şu haldeyken o E şeklinde ki sacın enini nasıl ölçerim onu anlamadım ? trafoyu mu söküp parçalayayım ? daha öncede bu forumda böyle bişey sordum sizin gibi birisi sadece karkas ın eniyle hesaplayıp bulmuştu gücünü...
 
bu E şeklinde ki saçlar standart değil mi ??
 
arkadaşlar sorunu kısmen de olsa çözdük sayılır.
trafonun bütün uçlarını ölçtüm beyaz kondansatörün olduğu yer 220VAC giriş yeri en baştaki kutuplu kondansatör çıkışı 9 V AC ORTADAKİ UÇLAR 30 V en alttaki 3 çıkış 2x35V 0 70 V AC zannedersem kademeli trafo şidi sıra bunun kaç wat olduğunu bulmakta ..
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…