Anfiden söktüğüm büyük trafo

bu trafoyu satsak para eder mi acaba ??
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Dostum trafonun güç hesabı için şöyle düşün sargının sarıldığı karkas plastik var ya onun iç ölçüleri lazım. Birini vermişsin kare yada dikdörtgen olur. Diğer ölçüsünü verirsen sana trafonun gücünü verebilirim.
 
Dostum trafonun güç hesabı için şöyle düşün sargının sarıldığı karkas plastik var ya onun iç ölçüleri lazım. Birini vermişsin kare yada dikdörtgen olur. Diğer ölçüsünü verirsen sana trafonun gücünü verebilirim.


diğer ölçüsü derken hangisi ? bir ön kısmını ölçtüm 7 cm çıktı başka hangi ölçüsü lazım ???
 
internetten baktım ama genelde hep sarımla ilgili hesaplamalar çıkıyor birde bu trafonun besleme girişi neresi çıkışları neresi hala çözemedim karkas ölçüsünün dışında başka nereye ölçmeliyim ??
 
Kısaca çekirdek merkez ve dış ölçüleri (yatay dikey), tel kesiti, istenen voltaj ... Okulda bile öğretiliyordu.

Yanlışım yoksa 250v kond takılan uçlar!
 
Evet meslek lisesinde gördük ama unuttum hatta sarim bile yaptık. Kondansator olan yer çıkış ise diğer kablo olan yerler nedir ???
 
Büyük ihtimal 250 volt beyaz kondansatörün olduğu uç 220 volt besleme ucudur. Besleme ucunun sarım teller en ince olandır. İç direnci en büyük olandır. Pirimer sarımı bulduktan sonar diğerlerini voltaj verip ölçerekte bulabilirsin.

Trafonun gücü için aşağıdaki ölçüleri vermelisin.

oAojMR.jpg


A ölçüsü kolaylıkla ölçebilirsin. B ölçüsünü şöyle tariff edeyim. Trafonun yapısını biliyorsan E ve I sacları vardır. Bana burada E sacının orta bacağının eni lazım. Yani plastic karkasa giren kısım. Bu iki ölçüyü verirsen sana gücünü hesaplayabiliriz.

hadi bakalım.
 
maalesef üzerinde marka model hiçbişey yazmıyor ?
ulan arkadaş bu nasıl iş trafo üretiyon adam üstüne yazar şunun giriş neresi çıkış neresi kaç wat ne biçim iş yapıyorlar anasını satım ?
serkan usta AÖLÇÜSÜ : 5 cm
B ölçüsü : işte onu tam anlayamadım ama beyaz kondansatörün olduğu karkas ın boyunu soruyorsan eğer 7 cm gersini anlamadım ?? :(
 

Forum istatistikleri

Konular
129,568
Mesajlar
928,017
Kullanıcılar
452,191
Son üye
Saygınemniyet

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst