Merhabalar baymak bt 7000 ani su ısıtıcısı kullanmaktayım ana SigortaSiemens 32c ani su ısıtıcısının bağlı olduğu sigorta da 40c fakat 3.kademeye getirdiğim de bir süre sonra su ısıtcısının sigortası atıyor yeni sigorta almayı düşünüyorum fakat ani su ısıtıcıya sigortayı siemens c32 mi c40 mı almalıyım?
Merhabalar baymak bt 7000 ani su ısıtıcısı kullanmaktayım ana SigortaSiemens 32c ani su ısıtıcısının bağlı olduğu sigorta da 40c fakat 3.kademeye getirdiğim de bir süre sonra su ısıtcısının sigortası atıyor yeni sigorta almayı düşünüyorum fakat ani su ısıtıcıya sigortayı siemens c32 mi c40 mı almalıyım?
Ev tesisatlarında C tipi sigorta olmaz. Sigortalar akım değeri artarak değil azalarak tesisatlara döşenir. 32 den sonra 40 olmaz. 32 dururkende 40 atmaz NŞA da. Sigortanızın değişip tesisatınızın kontrol edilmesi lazım.
Sanırım tesisatınız monofaze olmalı ?
Ani ısıtıcı siğorta kutusundan itibaren direk hat olmalı .
ısıtıcısının bağlı olduğu sigorta da 40c fakat 3.kademeye getirdiğim de bir süre sonra su ısıtcısının sigortası atıyor.
Ani su ısıtıcı için siğorta kutusundan direk hat kullamıyorsunuz . ( Ani su ısıtıcısına özel hat )
Buattan ek alıp yapmışsınız diye düşünüyorum .
Kabloda kesiti düşük olmalı aşırı ısıdan dolayı ani ısıtıcının siğortası atıyor olmalı .
32A ana siğortanın atması normaldır , ( 40A ani su ısıtıcısı ) + diğer dairenin içindeki cihaz ürünlerinin kullanımları da var .
Bence bundan kasıt kısa devre akımlarıdır. Yoksa açma eğrilerini nereye koyacağız. Açma eğrisi değil mahmut mu diyelim.
Şakir abi , dayı, ağa diyeceksin ulaaannn.