Ani Isıtıcı Kaç Amper Sigorta Olmalı

merhaba ani su ısıtıcısına özel hat çekildi direk hat var ben şunu anlayamadım hocam ana Sigorta 32c atmıyor su ısıtıcısı 40c sigortası var o atıyor şimdi ben bu sıgortayı degıstırecegım su ısıtıcısının sizce 40 lıkmı takalım yine yoksa 32lik yeterli olurmu

https://www.baymak.com.tr/media/423...-isiticilari-banyo-tipi-kullanma-kilavuzu.pdf
4. sayfa
6- Cihazla birlikte verilen 40 Amper sigorta
C Tipi 40A siğorta ani su ısıtıcının içinden mi çıktı ? ve markası ?
Kendi verdiği siğortasınımı kullanıyorsunuz ?
Bu siğorta ani su ısıtıcısı yanında düşünüyorum .
Ayrıcana siğorta kutusunda ani su ısıtıcına ait siğorta yok herhalde .

Özel direk hat kullandığınız kablo kesiti ?
7. sayfa kablo kesit hesaba uygunsa
Ya siğorta kalitesiz , bozuk , rezistans kireç bağlamış , patlak ( kaçak akım rölesi yoks ) yada ani su ısıtıcının içinde arıza kısım var .

Kaçak akım koruma röleniz varmı ?

Son düzenleme:
BT7000 su ısıtıcısı 3. kademede zaten 32 amper akım çekiyor. Senin alman gereken bir üst değer olan B40 Sigorta. Çünkü 32 amper alırsan, sigorta termik akımından dolayı 3-5 dakika sonra yine atacak.

Bilgi.İsmail hocanın,E karakteristik konusunu incelemekte yarar var.E karakteristikteki ürünleri,sadece Simenste gördüm.

https://www.filemail.com/d/ytskgyuylixkaow

Ekli dosyalar

• CİHAZA GÖRE SİGORTA.png
    CİHAZA GÖRE SİGORTA.png
    143.1 KB · Görüntüleme: 1
  • MCB TİP SEÇİMİ.pdf
    268.7 KB · Görüntüleme: 1
  • MCB,RCD,AFFD İ.KAŞIKÇI .pdf
    1.4 MB · Görüntüleme: 1
  • SEÇİCİLİK KURALLARI.jpg
    SEÇİCİLİK KURALLARI.jpg
    194.5 KB · Görüntüleme: 1
  • SİGORTA AKIMI SEÇİMİ.pdf
    654.5 KB · Görüntüleme: 1
  • ŞALTER - SİGORTA AÇMA AKIMI.jpg
    ŞALTER - SİGORTA AÇMA AKIMI.jpg
    115.2 KB · Görüntüleme: 1
  • AÇMA KARALTERİSTİKLERİ.jpg
    AÇMA KARALTERİSTİKLERİ.jpg
    75.4 KB · Görüntüleme: 2
  • B,C,D,K KARAKTERİSTİKLER.jpg
    B,C,D,K KARAKTERİSTİKLER.jpg
    193.1 KB · Görüntüleme: 2
  • E KARAKTERİSTİK.jpg
    E KARAKTERİSTİK.jpg
    337 KB · Görüntüleme: 3
  • MCB EĞRİLER.jpg
    MCB EĞRİLER.jpg
    341 KB · Görüntüleme: 2
  • MCB TİP AÇMA EŞİKLERİ.jpg
    MCB TİP AÇMA EŞİKLERİ.jpg
    263.8 KB · Görüntüleme: 2
  • MCB-RCD-AFDD-ve-E-Kesicilerin-uygulama-Yontemleri.pdf
    1.2 MB · Görüntüleme: 1
  • SİGORTA SINIFLARI.png
    SİGORTA SINIFLARI.png
    311.9 KB · Görüntüleme: 2
  • SİMENS SELEKTİF E.pdf
    188.2 KB · Görüntüleme: 0
Son düzenleme:
Bilgi.İsmail hocanın,E karakteristik konusunu incelemekte yarar var.E karakteristikteki ürünleri,sadece Simenste gördüm.
İsmail hoca bilgi olmuş yağmış sabah sabah 😀
BT7000 su ısıtıcısı 3. kademede zaten 32 amper akım çekiyor. Senin alman gereken bir üst değer olan B40 Sigorta. Çünkü 32 amper alırsan, sigorta termik akımından dolayı 3-5 dakika sonra yine atacak.
32 amper sigorta alıcı 32 amper çekince atar mı?

E tipine,şimdiye kadar dikkat çekmedikii.:DTabi ( İbonun,Oxford vardıda,bizmi gitmedik dediği gibi ),piyasada / yönetmeliklerde ! vardıda,bizmi kullanmadık denebilir ;)

Son düzenleme:
Sn. hocam.Biliyorsunuz,Sigorta,cihazı değil hattı korur.Prize ! bağlanan alet,nasıl korunması gerekiyorsa ( Elektrik motoru,kaynak makinası vs. ) koruma elemanının ona göre seçilmiş olması gerekir.32,40,63 ,100,125 ,160 amperlik endüstriyel prizler var ve kullanılıyor biliyorsunuz.Bu prizlerden,20-30 kw lık motorlar bile ( taş ocaklarında kullanılan kesme motorları mesela ) çalıştırılıyor.Şimdi,bu alet prizden çalıştırılıyor diye C,D tipi sigortamı kullanalım yani ? Kaldıki,konu sadece akımda değil ! O hat çıkışında 3 fazlı kısadevre olsa,6-10 kA olan ( bizde,10 kA dışında , B,C,D tip sigorta satılmıyor ! biliyorsunuz.Ayrıca,onu koyanların,kA bilgisi ! ne kadar,o ayrı konu ) sigortamı koyalım yani.Sonuç olarak,müşteri ! ne hangi tip köfte ! istiyorsa,onun istediği köfteyi ! vermek gerekir.

Forum istatistikleri

Konular
129,826
Kullanıcılar
452,649
Son üye
sanlav

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri