Ani Isıtıcı Kaç Amper Sigorta Olmalı

fbozkan

Üye
Merhabalar baymak bt 7000 ani su ısıtıcısı kullanmaktayım ana Sigorta Siemens 32c ani su ısıtıcısının bağlı olduğu sigorta da 40c fakat 3.kademeye getirdiğim de bir süre sonra su ısıtcısının sigortası atıyor yeni sigorta almayı düşünüyorum fakat ani su ısıtıcıya sigortayı siemens c32 mi c40 mı almalıyım?

Merhabalar baymak bt 7000 ani su ısıtıcısı kullanmaktayım ana Sigorta Siemens 32c ani su ısıtıcısının bağlı olduğu sigorta da 40c fakat 3.kademeye getirdiğim de bir süre sonra su ısıtcısının sigortası atıyor yeni sigorta almayı düşünüyorum fakat ani su ısıtıcıya sigortayı siemens c32 mi c40 mı almalıyım?
Ev tesisatlarında C tipi sigorta olmaz. Sigortalar akım değeri artarak değil azalarak tesisatlara döşenir. 32 den sonra 40 olmaz. 32 dururkende 40 atmaz NŞA da. Sigortanızın değişip tesisatınızın kontrol edilmesi lazım.

Atmaz ! konusunda,naçizane bir düzeltme.

Ekli dosyalar

• Her linye kaçak,Seçicilik,S43.jpg
    Her linye kaçak,Seçicilik,S43.jpg
    256.1 KB · Görüntüleme: 4
  • Ot.sig. 1,6 çarpan.jpg
    Ot.sig. 1,6 çarpan.jpg
    163.9 KB · Görüntüleme: 4
  • B,C,D seçilik ! S 117.jpg
    B,C,D seçilik ! S 117.jpg
    214 KB · Görüntüleme: 3
Otomatik sigortalar için,İsmail hoca dışındaki bilirguşuların :D görüşüde o yönde .Madde 7.

Ekli dosyalar

• DOĞRU BİLİNEN YANLIŞLAR.pdf
    148.6 KB · Görüntüleme: 0

Isıtıcılarda B tipi siğorta kullanılır .

Sanırım tesisatınız monofaze olmalı ?
Ani ısıtıcı siğorta kutusundan itibaren direk hat olmalı .

ısıtıcısının bağlı olduğu sigorta da 40c fakat 3.kademeye getirdiğim de bir süre sonra su ısıtcısının sigortası atıyor.

Ani su ısıtıcı için siğorta kutusundan direk hat kullamıyorsunuz . ( Ani su ısıtıcısına özel hat )
Buattan ek alıp yapmışsınız diye düşünüyorum .
Kabloda kesiti düşük olmalı aşırı ısıdan dolayı ani ısıtıcının siğortası atıyor olmalı .

32A ana siğortanın atması normaldır , ( 40A ani su ısıtıcısı ) + diğer dairenin içindeki cihaz ürünlerinin kullanımları da var .

https://www.baymak.com.tr/media/423...-isiticilari-banyo-tipi-kullanma-kilavuzu.pdf

İyi bir elektrikci bulmanız ve diğer arkadaşların yorumlarını dikkate almanız .

Kolay Gelsin . Sağlıcakla ...

Otomatik sigortalar için,İsmail hoca dışındaki bilirguşuların :D görüşüde o yönde .Madde 7.
Bence bundan kasıt kısa devre akımlarıdır. Yoksa açma eğrilerini nereye koyacağız. Açma eğrisi değil mahmut mu diyelim.
Şakir abi , dayı, ağa diyeceksin ulaaannn.

Son düzenleme:

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,733
Kullanıcılar
452,453
Son üye
farukistr

Yeni konular

Geri