Cevabınız için çok teşekkür ederim.Kaçak akımla Sigorta aynı koruma yapmaz çalışma mantıkları da farklıdır 7000 watt lık bir ısıtıcıya 32A B sigorta kullanmanız gerekir.Önce sigorta sonra kaçak akım bağlanır bir kısa devre olduğunda akım şebeke yönünden alıcıya doğru gideceği için şebeke yönündeki sigorta kaçak akıma kısa devre akımı ulaşmadan elektriği kesecektir dediğim gibi kaçak akım akım koruması yapmaz yüksek akımda ve kısa devrede atmaz zaman zaman kısa devrede atsada çalışma mantığı yüksek akımda atsın değildir kaçak akımın.
3-)Kablo 3* 4mm^2 kalınlığındaki kablo
4-) Cihaz banyoya kuruldu ve 7000 watta 4-5 dakika denemesi yapıldı ve sorunsuz çalıştı..
c-)Buradan çıkan faz, 40 Amper B tipi sigortaya girdi,
d-)40 Amper Sigortaya gelen nötr ve toprak hattı 40 Amperlik balkondaki sigortaya girmeden 40 Amper sigortadan çıkan faz hattı ile beraber 3lü olarak banyoya giriş yaptı ve BT7000 cihazının klemenslerine bağlandı.
Sistem bu şekilde oldu yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
Peki hocam tüm bu cevaplarınızdan sonra şunu merak ettim. Şimdi Watt = Amper*volt olduğuna göre,
Bu cihaz 235voltluk gerilimle 7000 watta çalışırken 7000/235=29,78 Amperlik akım çekecek. Bu durumda bu cihazın bulunduğu fazda 12 amperlik daha akım kullanılırsa toplam tek fazın akımı 40 amperi geçeceği için Elektrik saat girişindeki 40 amper 300ma lık kaçak akım rölesi yine de atmayacak mı? Çünkü Amper 40ın üstünde olmasına rağmen faz ve nötr akımları aynı olacak...
Kaçak akımla sigorta aynı koruma yapmaz çalışma mantıkları da farklıdır 7000 watt lık bir ısıtıcıya 32A B sigorta kullanmanız gerekir.Önce sigorta sonra kaçak akım bağlanır bir kısa devre olduğunda akım şebeke yönünden alıcıya doğru gideceği için şebeke yönündeki sigorta kaçak akıma kısa devre akımı ulaşmadan elektriği kesecektir dediğim gibi kaçak akım akım koruması yapmaz yüksek akımda ve kısa devrede atmaz zaman zaman kısa devrede atsada çalışma mantığı yüksek akımda atsın değildir kaçak akımın.
https://www.baymak.com.tr/media/3085/montaj-kullanma-kılavuzu.pdf
Ekli dosyayı görüntüle 66419
7000 watt lık bir ısıtıcıya 32A B Sigorta kullanmanız gerekir.
kablo 30 metre 7000 watt lık bir ısıtıcıya 3x6 mm2
düşünün 2 kademede 4000 watt çalıştırdınız 18.2 ampere .
hocam
Hocam onu gördük. Servis elemanı 4lük kabloyu görünce herhangi birşey söylemedi. Ayrıca elektrikçimizin ifadesi şu diyorki, abi 1.5luk kabloyla şofben çalışıyor. Bu 4 lük kablo 7kwlık 2 tane ısıtıcıyı bile rahat rahat çalıştırır dedi. Biz güney bölgede olduğumuz için ve güneş enerjisinde her daim ılık su olduğu için en fazla 2. kademede çalıştırırız diye düşünüyorum...
Eğer kabloda ısınma erime gibi birşey olursa tekrar değerlendirme yaparız.Baymak tedbiri biraz abartıyor gibi geldi. 32 Amperlik Sigorta yerine 40 amperlik verdiğinde olduğu gibi..
Cüneyt abi merhaba,Kaçak akımla Sigorta aynı koruma yapmaz çalışma mantıkları da farklıdır 7000 watt lık bir ısıtıcıya 32A B sigorta kullanmanız gerekir.Önce sigorta sonra kaçak akım bağlanır bir kısa devre olduğunda akım şebeke yönünden alıcıya doğru gideceği için şebeke yönündeki sigorta kaçak akıma kısa devre akımı ulaşmadan elektriği kesecektir dediğim gibi kaçak akım akım koruması yapmaz yüksek akımda ve kısa devrede atmaz zaman zaman kısa devrede atsada çalışma mantığı yüksek akımda atsın değildir kaçak akımın.
Akımın geldiği yer elektrikğin geldiği yerdir alıcıda kısa devre olsa da akım şebekeden geldiği için Sigorta kaçak akımdan önce koyulursa şebekeden gelen kısa devre akımı kaçak akıma ulaşmaz birde ben genelde sigorta nın akımından büyük kaçak akım seçerim sigorta 32A ise 40A 30mA KAÇAK AKIM KULLANIRIM SİGORTA 16A 20A 30mA kaçak akım kullanırımCüneyt abi merhaba,
Alıcı tarafında meydana gelen Kısa-Devre Akımı'nda KAKŞ üzerinden Kısa-Devre Akımı geçmez mi?
Abi ben dikkatinden kaçtığını düşünüyorum, yanlış yorumlar çıkabilir diye yazdım. KAKŞ'dan sonra herhangi bir noktada meydana gelen Kısa-Devre Akımı KAKŞ üzerinden geçecektir. Bunun en basit kanıtı; KAKŞ'dan sonra konumlandırılan Sigorta'nın atması olayıdır!Akımın geldiği yer elektrikğin geldiği yerdir alıcıda kısa devre olsa da akım şebekeden geldiği için Sigorta kaçak akımdan önce koyulursa şebekeden gelen kısa devre akımı kaçak akıma ulaşmaz
Forumda benimle aynı fikirde olan tek insan.ben genelde sigorta nın akımından büyük kaçak akım seçerim sigorta 32A ise 40A 30mA KAÇAK AKIM KULLANIRIM SİGORTA 16A 20A 30mA kaçak akım kullanırım
Tabiki kaçak akım dan sonra koyulan sigorta kısa devrede atacaktır ama kaçak akımın kontaklarına zarar verdikten sonra atacaktırAbi ben dikkatinden kaçtığını düşünüyorum, yanlış yorumlar çıkabilir diye yazdım. KAKŞ'dan sonra herhangi bir noktada meydana gelen Kısa-Devre Akımı KAKŞ üzerinden geçecektir. Bunun en basit kanıtı; KAKŞ'dan sonra konumlandırılan Sigorta'nın atması olayıdır!
Abi tecrübelerine saygı duyuyorum, Kısa-Devre'nin bir tür elektrik üreteci olmadığını sanırım herkes biliyordur.Şebekeyi unut bir Elektrik tesisatın var jeneratöre bağlı jeneratör çalışıyorken bir lambada kısa devre oluştu burada akım kaynağı jeneratördür kısa devre akımı jeneratörden çıkacak ve kısa devre noktasına gidecektir eğer kaçak akım önce olursa kısa devre akımı kaçak akımın kontaklarından geçecek ve sigortaya ulaşıp sigortayı attıracaktır ama Sigorta önde olursa kısa devre akımı sigortaya gelince sigorta atacağı için kaçak akımın kontakları zarar görmez!
Aynı olay şebeke içinde geçerlidir.Akım kaynağı kısa devre değil akım üreten yerdir bu şebeke veya jeneratör fark etmez bir kabloda kısa devre olsa ama kabloda elektrik olmazsa kablo yanar mı?Sigorta atar mı?Kısa devre akım üretmez şebeke veya elektrik üreten veya dağıtan trafodan akım çeker.
Tabiki kaçak akım dan sonra koyulan sigorta kısa devrede atacaktır ama kaçak akımın kontaklarına zarar verdikten sonra atacaktır
Gebze deki legrand fabrikasındaki kaçak akım test ve kalifikasyon makinesini ben topladım orada sigorta yapımınıda gördüm test ve kontrolünü de gördüm kaçak akımın üstünde yazan 20A,40A,63A kaçak akımın kontaklarının dayanacağı akım değerini gösterir bazı elektrikçi arkadaşlar:Kaçak akım sigortab koruması yapar çünkü üstünde 20,40 ve 63 A yazıyor gibi laflar eder bu kaçak akımın ne olduğunu bilmeyen cahil elektrikçi veya elektrikten anlamayanların lafıdır
Bir otomatik sigorta tipindeki bir cihazın akım değerinin yanında B-C ve D yazmıyorsa bu sigorta olmadığındandır ototakik sigortalar B-C ve D olarak sınıfları vardır eskiden bu sınıflar L ve G idi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?