Anlayan varsa yardımcı olabilirmi?

Bu şekli ile çalışıyor ise sorun yok gibi dilerseniz kırılan bobinin ucunu L1 yazan yere lehimleyin ve üzerine sıcak silikon döküp sabitleyin.

Yada

47 mH değerinde direnç tipi bobin temin edip lehimleyin ve çalışmasını test edin. Sorun çıkacağını sanmıyorum.
 
lehimden söküğüm yere değdirince çalısıyor. acaba transistörlere zararı olur mu ? o yuzden degiştirsem mi diye arada kaldım
 
Bence sıkıntı olmaz. Transistörlerin çalışmasını etkileyecek bir fonksiyonu olduğunu düşünmüyorum. Bobinler filtre rezonans görevi görür. Yinede değiştirmek isterseniz dediğim gibi 47 mH bir bobin ile değiştiriniz. Yer neresi ?

Ayrıca benimde modelciliğe merakım var. Özellikle helikopterlerle ilgileniyorum. Ancak uzun süredir forumları okusam da araştırsam da nereden başlayacağıma karar veremedim. Siz hangi tür modelcilikle uğraşıyorsunuz?
 
rc drift arabalara yani on road merakım var. ama off road başlamayı düşünüyorum elazığ
 
on road başlamayı düşünüyosanız başlangıç olarak carisma m14 modelini alın derim. 2WD arkadan çekiş. hız ayarlı servolu . isteğe göre parça değiştirilip perfonmans artırıla bilir. yüksek amperli lipo batarya ile uzun sürüş yapılabilir ve kesinlikle 1:14 ölçek tercih edin
 
Benim merakım aslında uçan modeller.

Helikopter olarak Align 450 size bir model almak istiyorum. 8 kanal bir verici ile.. Ancak tabi deneyimim olmadığı için yanlış parçalarla toplamak istemiyorum. Aradığım model aşağıdaki gibi bir model. Tabi uçuş tecrübemde olmadığı için kırım yaşamak kaçınılmaz diyorlar. Önce bir simülasyonda alıştırma yapmak gerekiyor.

RTF diye geçen (ready to fly ) uçuşa hazır modellerde satılıyor ancak üzerinde plastik dişlili servolar kumanda ise istediğim kumanda değil o yuzden tercih edemiyorum. Kendim toplasam ayarlarını yapabilirmiyim onuda yapamam sanırım.

Okuma ve öğrenmeye devam.

RH45E09XW-l2.jpg
 
uçan rc tiplere merakım olsa boyle basit bir mekanizmaya 2 bin lira hayatta vermem. 500 liraya çok daha iyi arazi tipi su geçirmeyen metal dişliden oluşan asfalt tipi alırdım. illede helikopterle başlarım diyorsanız 200 liralık birşey alırsınız alışırsınız hemen. kullanması oldukça basittir bunların.Emin olun asfalt tipi bunlardan daha zor ve onlarda çarpmalarda falan kırılma bozulma olmuyor.
 

oldukça masraflı hata kabul etmıyorlar
 

Forum istatistikleri

Konular
129,084
Mesajlar
923,112
Kullanıcılar
451,379
Son üye
memis.dincsoy@berkeotomas

Yeni konular

Geri
Üst