supermaster35
Üye
sayaç kartı cam tüpün içinde bulunan mini kontaktır.üzerine mıknatıs yaklaştırıldığında kısa devre olur.takılı olduğu bölümde suyun akışıyla dönen pervaneye bağlı bir mıknatıs vardır.makina su almaya başladığında belirli bir turda döner(örnek 3000 tur) ve her turda bu kontak açılıp kapanarak ana karttan gelen 5 voltu kısa devre eder.ana kartı imal eden firma bu rakamı daha önceden belirleyip pic entegreye yazıyor (bu 5 volt 500 kere kısa devre olursa beyin motorunu çalıştır.)beyin motoru çalıştığı zaman bir çıt ilerleyerek suyu keser ve yıkama yapmaya başlar.ana kartın çalışması için gereken besleme daha önce bahsettiğim kondansatör ile sağlanıyor.. bu besleme yok ise su ne kadar alırsa alsın kart ölü olduğu için beyin ilerlemeyecek ve suyuda kesmeyecektir.(şunuda belirteyim o yandaki sayaç kartı Elektronik deil..oraya hiç müdahale etme ön panelde bulunan kartı sök 15 ytl demişler ..istersen 1 ytl ye kondansatör tak çalıştır..)çok teşekkürler supermaster35 .çok açıklayıcı bir bilgi verdin.önerini değerlendirecem.kartı tümüyle değiştirsem olur herhalde.sayaç kartımın çalışma sistemini biliyormusunuz arkadaşlar ?pek bişeye benzetemedimde ben onu.
bu sorunuza cevap yazmıştım ama heralde ya başka yere gitti yada ben gönderemedim neyse.tekrar yazayım.çok teşekkürler supermaster35 .çok açıklayıcı bir bilgi verdin.önerini değerlendirecem.kartı tümüyle değiştirsem olur herhalde.sayaç kartımın çalışma sistemini biliyormusunuz arkadaşlar ?pek bişeye benzetemedimde ben onu.
yan depoda bulunan sayaç cam tüpün içine yerleştirilmiş mini kontak olup mıknatıs yaklaştırıldığında kısa devre olan bi parçadır.makina su alırken bu kontağın arkasında plastik su haznesinin içinde dönen bi su türbününe bağlı mıknatıs vardır.bu türbün yani pervane her turda kontağı kısa devre yapar.su miktarı bu kısa devre olma sayısı ile hesaplanır.imalatta ana kartın programına yazılmış belli bir rakam var örnek 2000 turda suyu kes komutu.bu pervane 2000 kez dönünce ana kart beyin motoruna enerji gönderip 1 çıt ilerleterek suyu keser.su almaya yarayan ventile giden enerji beyin kontakları üzerinden geçer,dolayısı ile ana kartı hiç takmasak dahi cihaz su alır ama kesmez.değiştirin dediğim kondansatör kartın besleme kondansatörüdür.bozulduğu zaman kart ha varmış ha yokmuş durumuna gelir.umarım anlamanızı sağlamışım dır
Moderatör tarafında düzenlendi: