Arızalı sayaç

Sayaç arızası

• Anket

Oy: 1 100.0%
  • Mail

Oy: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    1
Merhaba ustalarım köhler kombine sayacı (süzme) 3 ay önce değiştirdim. (Aynı aboneden 4 ayrı süzme sayaç var) değiştirdiğim sayaç bu ay normalden az yazdıayrıca sayaçların toplamı ana sayacın tutarını vermiyor. Sayacın üzerinde (i) diye bir ikon blink veriyor arızalı sayacı nasıl tespit edebilirim? Bu sayaç arızalıysa 3 ay gibi bir sürede neden bozulmuş olabilir? Akım trafo bağlantıları normal gevşeme yok yardımcı olursanız sevinirim

Sayacınız X5 sayaç anlaşılan bahsettiğiniz arızanın bir çok nedeni olabilir!Birincisi eskiden özellikle mekanik sayaç döneminde çok olan bir arıza:süzme sayaçta kullanılan akım trafoları olması gereken değerder yüksektir!Bu şöyle bir durum meydana getirir misal sizin şebekeden çektiğiniz akım 5A ama kullandığınız akım tarfoso 200/5 akım trafoları bu kadar küçük akımı algılamaz ve sayaç tüketim yazmaz şimdi sayaçlarda böyle değil diyeni duydum ama yinede akım ı akım trafosuyla ölçüp akım tarfolarının değerlerini kontrol etmek lazım @sami inci abimiz daha iyi bilir de akım tarolarının sağlıklı çalışması için akım tarfosnun en az yüzde 10 kadar akım çekilmeli diye biliyorum!
İkincisi ana sayaçla süzme sayaç arasında mesafe çok uzaksa kablo da Elektrik tüketecektir ama kablonuz olması gereken kesitten ince ve bu nedenlede ısınma fazla ise yine süzme sayaç kablo da harcanan elektriği okuyamayacaktır.
Bunlar benim aklıma gelen iki neden

sayac baglantınızda faz sırası tersliği olması muhtemel akım trafosu uclarında veya faz sırasında terslık olmalı eksik yazıyor. Sayacın kılavuzundan (i) sembolunun anlamını bulunuz. Muhtemelen baglantı yanlışlığıdır.

Merhaba ustalarım köhler kombine sayacı (süzme) 3 ay önce değiştirdim. (Aynı aboneden 4 ayrı süzme sayaç var) değiştirdiğim sayaç bu ay normalden az yazdıayrıca sayaçların toplamı ana sayacın tutarını vermiyor. Sayacın üzerinde (i) diye bir ikon blink veriyor arızalı sayacı nasıl tespit edebilirim? Bu sayaç arızalıysa 3 ay gibi bir sürede neden bozulmuş olabilir? Akım trafo bağlantıları normal gevşeme yok yardımcı olursanız sevinirim

Sayaç'lardaki endeksler biribirini tutmuyor derken x 5 sayaç akım trafolu sayaç kullanıyorsanız ve çarpanlarınız farklı ise tutmaması normal her sayacı kendi çarpanı ile hesaplamanız gerekir.Örnekle anlatmaya çalışayım

bir sayacın çarpanı 40 diğerinin ise 60 olsun bu sayaçlar aynı kilowattı tüketseler dahi mesela 10 kw enerji tüketti diyelim sayaç üstündeki toplam kilowatt ları şöyle okursunuz

40 çarpanlı sayaçta T= 0,25 kw 60 çarpanlı sayaçta 0,16 kw

Gördüğünüz gibi sayaçlar kilowattları farklı yazdı ama tüketilen enerji aynı oldu.10 kw güç çekmişti her ikiside

40 X 0,25 = 10 kw

0,16 x60 = 10 kw

sayac baglantınızda faz sırası tersliği olması muhtemel akım trafosu uclarında veya faz sırasında terslık olmalı eksik yazıyor. Sayacın kılavuzundan (i) sembolunun anlamını bulunuz. Muhtemelen baglantı yanlışlığıdır.

Merhaba

https://www.google.com.tr/search?rlz=1C1NHXL_trTR718TR718&biw=1366&bih=638&q=reaktif+enerji+aktif+enerjiden+fazla+alarmı&oq=reaktif+enerji+aktif+enerjiden+fazla+alarm&gs_l=psy-ab.1.0.33i160k1.306320.311358.0.312968.6.6.0.0.0.0.254.1139.0j4j2.6.0....0...1.1.64.psy-ab..0.3.560.aUizhRiKavU

https://www.google.com.tr/search?rl...7.7.0....0...1.1.64.psy-ab..0.0.0.yPi7aKTISrQ

0004_2a5fd09f-c64c-4e1e-af76-85edc41746f3_2.gif

Kolay Gelsin . Sağlıcakla kalın .

Son düzenleme:
Sayaç'lardaki endeksler biribirini tutmuyor derken x 5 sayaç akım trafolu sayaç kullanıyorsanız ve çarpanlarınız farklı ise tutmaması normal her sayacı kendi çarpanı ile hesaplamanız gerekir.Örnekle anlatmaya çalışayım

bir sayacın çarpanı 40 diğerinin ise 60 olsun bu sayaçlar aynı kilowattı tüketseler dahi mesela 10 kw enerji tüketti diyelim sayaç üstündeki toplam kilowatt ları şöyle okursunuz

40 çarpanlı sayaçta T= 0,25 kw 60 çarpanlı sayaçta 0,16 kw

Gördüğünüz gibi sayaçlar kilowattları farklı yazdı ama tüketilen enerji aynı oldu.10 kw güç çekmişti her ikiside

40 X 0,25 = 10 kw

0,16 x60 = 10 kw
Kıymetli ustam çarpanını yapıyorum bahsettiğim gibi 3 ay sayaç normaldi diğer sayaçlara da ben bakıyorum. Çatpanı 60 olanda var 40 olanda, Ana sayaç 120 Beni tedirgin eden 3 ay sonunda aynı sayaç yapması akım trafo uçları sıkı sırası doğru

Arkadasım, akım trafo uclaı ile iş bitmiyor. Faz sırasınada bakın, elektiriği kes. ( mevcut baglantı sırasını not veya resım cek) ıkı fazın yerını değiştir, sayaç ektanındakı blink silinecekmi bak, olmadıysa bır daha değiştir, tekrar bak. Olmadı eskı seklıne dön.

Köhler X5 sayaç kullanım kılavuzundan alıntı: " i " karakteri flash:
Reaktif ceza ön uyarı simgesidir. O anki indüktif yada kapasitif enerji kullanımı, aktif aktif enerji kullanımına göre TEDAŞ’ ın belirlediği sınırların üzerinde ise bu simge flash yapacaktır. Kullanım bu şekilde devam eder ve ay sonunda kullanılan enerji, belirlenen sınırı aşıyorsa simge sürekli yanmaya başlayacaktır. Bu durumda kullanıcı mevcut kompanzasyon sistemini kontrol ettirmeli, hiç yoksa kurdurmalıdır.

Forum istatistikleri

Konular
129,826
Kullanıcılar
452,649
Son üye
sanlav

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri