araba anfisi

anladım,, peki dediğim gibi köpr ne demek oluyo o konu hakkında bir bilgi verebilirmisiniz?? bi sorum daha olucak aktif ve pasif bass ne demek ve neişe yarar ?? aly123 arkadaşım senide çok yoruyorum ama kusura bakma gerçekten çok yardımcı oluyosun :)

Anfi köprüleyince anfinin şeması değiştiriliyor yani ortaya ayrı bir devre çıkıyor.
aktif ve pasif bass a gelince bu konuda bende pek birşey bilmiyorum ama sanırım söyle birşey olabilir aktif bassta bir entegre yardımıyla bass lara bir canlılık kazandırmak gibi birşey olabilir pasif bass ise pasif elemanlardan yapılmış bir ekolayzer gibi birşey olmalı.Sen sub u entegreyi köprüleyerekmi çalıştırmak istiyorsun?
 
ewet aynen öyle düşünüyorum... yani amaç şu 4 tane 1562 entegresiyle devre yapıp ...2 entegre çıkışını normal hoparlörlere vermek diğer 2 entegre çıkışınıda köprüleyerek subwoofer a vermeyi düşünüyorum... mümkün müdür acaba ?? eğer msn'imi eklersen ordanda konuşabiliriz, kullandığım nickin sonuna @ hotmail.com eklemen yeterli olacaktır ...teşekkürler..
 
Son düzenleme:
zaten 1562 2x70watt yani sen bununla 2 tane normal hop çalıştırırsın.
2 tane 1562 yide köprüleyince 250watt falan olur ama ne kadar verimli çalışır bilemem ve ne kadar sağlıklı olur onuda bilmem.Ayrıca nasıl köprüleyebilirsin onuda bilmiyorum.
 
arkadaşım elimde devreler var fakat buraya nasıl koyulduğunu bilmiyorum,,internette baktığım bütün devrelerde 2x 70watt stereo anfi için 2 tane 1562q kullanılmış ,,tek entegreyle 2x70 watt yapılmış bir anfi şemasına rastlamadım daha !!
 
Pardon ben yanlış yazmışım 1562 70 watt çıkışlıymış yani 2x70 değil tek 70watt
bence 1562yi hiç köprülüyeceğim diye uğraşma normal hoplar için 2adet 1562 yapabilirsin ama bass için daha farklı entegreler kulanmalısın.
 
mesela ?? ben en son bas için stk 4048 i düşünüyorum ama farklı görüşlerede açığım tabiki..
 
STK en küçük hatayı bile kabul etmez hemen yanar birde hoparlörünü yakar.Daha üstüne sen bu anfiyi çalıştırabilmek için smps devresi yapıcaksın.
 
stk yaparsam mı smps yapmak zorundayım yoksa tda yı yapsamda smps yapmam gerekir mi ? smps nedir :D
 
sub için yapıcağın anfi tahminen 2x50volt ile çalışacaktır bu yüzden 12V yi 2x50 volt a çeviren bir alet yapıcaksın bu aletlerin adı smps.
2x50 volt örnek olarak.
Yalnız tda1562q 12V ile çalışıyor.
 
ses sitemlerinde aktif ve pasif olmak üzere iki tip filtre kullanılır. aşağıdaki linkte filtre dizaynı için bir program var. belki işinize yarar.
*******************************
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Forum istatistikleri

Konular
129,231
Mesajlar
924,505
Kullanıcılar
451,611
Son üye
Giş 154 kv 380 kv

Yeni konular

Geri
Üst