O.Yildiz33
Üye
Araba otomatik cam motoruna mühürlü bi sistem yapmak istiyorum.Cam Otomatik Kapandığı an akımı kesip motoru Durduracak bi sistem.yardimci olabilecdk kimse varmi
Cevabınız için teşekkürler ama sorunumu cozecek seyler degiller.siteye komple baktim açıklayıcı bisey yok herkes modulden bahsetmiş ben modul baglamak istemiorum küçük bi devreyle motoru sıkışmaya karşı durdurmak istiyorum.orneyin cam kapamaya bastım elimide cama koydum elimi kesip gitmiycek hemen stop edecek.EVET BÖYLE HAZIR AL TAK MODÜLLER VAR ama dediğim gibi isime yaramaz kafamda farkli bisey var o yuzden kendim yapmam gerekio.Elektronik bilgisi üst duzeyde olan birisi varsa söyle bi bağlantı dusunuyorum roleye transistor baglayip direncle kisa devre yapip cam zorladiginda roleyi kapatacak bi dewre ama o kadar elektronik bilgim yok.YARDIMLARINIZI BEKLIYORUM
Evet Bunu bende okumuştum ama aklima yatmadi.normal direncle yeni nesil biseyler yapmak istiyorum o konu yanlis hatirlamiorsam 2008demi ne açılmışBu konuda bazı arkadaşların yaptığı çalışmaları incelemiştim.
Sistem şu şekilde çalışıyor. Cam kaldırma indirme motoru 12 volt ile çalışıyor ve normal şartlarda çalışma akımı bellidir. Bu motor devresine bir adet şönt direnç takılır ve bu şönt direnç üzerinde düşen akım bir opamp vasıtası ile takip edilir. Ne zamana kadar bu motor herhangi bir nedenle sıkışır son noktaya ulaşır yada biri elle müdahale ettiğinde ne olacak motor zorlanacak. Buda şönt direnci üzerinde geçen akımı arttıracaktır. Opamp ise bu akımı algıladığında çıkış vererek röleyi aktive edecek. Artık röleye ne komut ettirirsiniz o size kalmış motoru durdururmu motoru ters yönde aç komutumu gönderir o şekilde devre kurulacak.
Temel mantık bu ama elimde buna ait şema yok.
Ewet baktım şimdi onunda çalışması için bi devre lazım cok uzatio işi.aslinda benim problemimle ilgili benzer bi konu acilmis bi sitede galiba 2001de açılmış Arkadaşın biri yorum yapıp devrenin nasıl isledigini yazmış ama ne parca var nede sema yazıyı aynen altta baylasiyorum.acs713 denen bir ic var,incelemenizi tavsiye ederim,akım sensoru.kucuk bir devre ile istediginizi yapabilirsiniz.
Ellerine sağlık.Bende kağıt uzerine cizdim ama direncler haric elde baska malzeme yok.nasil bi transistor kullanmamiz gerekio falan bilen varmiÇalışırmı çalışmazmı bilmem ama söylenenler göre çizdim.