Arayüzdeki veriyi dışa aktarma

ramonn

Üye
Katılım
23 Ara 2009
Mesajlar
173
Puanları
1
Yaş
35
arkadaşlar merhaba

Elimde bir arayüz programı var. bu Program dışarıdan PC ye bağlanan kombi sayacının biligilerini gösteriyor. Ben de bu programdaki bilgileri işlemek istiyorum. İşleyeceğim bu bilgiyi PC den tekrar dışa aktarıp başka cihazları kontrol etmek istiyorum. Bu arayüz programındaki biligiler nasıl işlenir?
 
Zor!
Düşündüğünüz şekilde bir çözüm zor geldi bana. (İmkansız değil ama, beni aşar.) Kombi cihazınızın haberleşme protokolünü öğrenip program yazmak daha hızlı ve zahmetsiz bir yol geliyor bana. Programı kendiniz yazdığınız için istediğiniz şekilde kullanma imkanına da kavuşursunuz.
 
ceyhan arkadaşımın dediği gibi protokolü öğrenip (rs232,ethernet vs) kendi yazacağın programla işlemek daha kolay. Compile edilen exe haline gelmiş bir programdan bu bilgileri almak gerçekten çok zor. Programı bir incele veritabanına atıyor mu bu bilgileri. Atıyorsa bir şekilde gerekli sürücüleri yükleyip kendi programına alman çok daha kolay o zaman.
 
Eğer RS232 (Com Portu) ile alıyor ise Hyper Terminalle bile alabilirsin. Yalnızca CR karakteri göndermen yeterli. Onun haricinde programa ait kütüphaneler başka bir programda kullanılarak istenilen yapılabilir. .NET ile yazılmışsa program komple decompile edilip kodlar elde edilebilir..
 
arayuz programı hakkında bılgınız varmı ne ıl eyazılmıs?bıde ben tam anlamaıdm sımdı arayuz programının bır butonu ıle verıler ekrana gelıyor sanırsam sonra bu verılerımı alıp baska cıhaza gondermek ıstıyorsunuz?
 
kullandığın program tek bi exe dosyadan oluşmuyordur heralde. anlık verileri pc de biyere depoluyordur. ordan verileri almayı deneyebilirsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,981
Mesajlar
922,264
Kullanıcılar
451,182
Son üye
SkippeRR

Yeni konular

Geri
Üst