Bipolar Totem Pole Sürme Tekniği ile sürmeyi düşünüyordum step down konvertör'e de bi bakarım.Bence bir step down konvertör kullanın. arduino çıkışı zaten mosfeti sürecek güçte değil. mutlaka arduino kullanacaksanız mosfet driver de kullanmanız gerekiyor. mosfet driverlerin çıkış akımı +- 1 amper dir.
Yani hiç elektronik karıştırmadan da yapılabiliyor ama benim amacım bişeyler öğrenmek ve daha gelişmiş bi cihaz tasarlamak. Arıza olacağını düşünmüyorum, tasarım düzgün yapıldığı malzemeler doğru seçildiği taktirde tıkır tıkır çalışırçok fazla elektronik daha çok arıza demek daha basit yapsana...
Önce devrede hata var. mosfetin gate ucu daha önce söyledşğim gibi 3.5 voltu geçmez. push pull devreye girmeden önce voltajı 5 volt seviyesinden 12 volt seviyesine çıkarman gerek. bunun için npn bir tr. kullan.
coil voltajını ölçmek istiyorsan devreyi dediğin gibi p kanal mosfetle kurabilirsin. Şöyle bir alternatifde olabilir. n kanal mosfetin source ucuna 10 miliohm bağlayıp buradan geçen akımı ölçebilirsen coil omajı belli voltaj ve gücü hesaplayabilirsin. yani dolaylı hesaplama.