sag sol hareketti algılayacak şekilde olmadı kod. flip flop gibi yer değiştiriyor çıkışlar. birde çıkış verince oylece kalıyor yani 250ms tetikleyip durmuyor. and komutu buna uymadı heralde yanlışmıyım acaba ?Kardeşim öncelikle şöyle söyleyim ileri ve geri için tanımladığın değişkenler int yani sayı okumaya çalıştığın pinler ise bool yani bir veya sıfır olabilir , ikincisi if koşulunda ikisini de HIGH vermişsin bu imkansız. Aşağıdaki kodu dene bi:
Kod:int E1=9; int E2=8; int R1=3; int R2=2; void setup() { Serial.begin(9600); pinMode(E1, INPUT); pinMode(E2, INPUT); pinMode(R1, OUTPUT); pinMode(R2, OUTPUT); digitalWrite(R1,LOW); digitalWrite(R2,LOW); } void loop() { if (digitalRead(E1) && !digitalRead(E2)) { digitalWrite(R1,HIGH); delay(250); digitalWrite(R1,LOW); } else if(!digitalRead(E1) && digitalRead(E2)){ digitalWrite(R2,HIGH); delay(250); digitalWrite(R2,LOW); } }
int E1=9;
int E2=8;
int R1=3;
int R2=2;
bool ileri =0;
bool geri =0;
void setup() {
Serial.begin(9600);
pinMode(E1, INPUT);
pinMode(E2, INPUT);
pinMode(R1, OUTPUT);
pinMode(R2, OUTPUT);
digitalWrite(R1,LOW);
digitalWrite(R2,LOW);
}
void loop()
{
if (digitalRead(E1) && !digitalRead(E2) && !ileri)
{
geri=0;
digitalWrite(R1,HIGH);
delay(250);
digitalWrite(R1,LOW);
ileri =1;
}
else if(!digitalRead(E1) && digitalRead(E2) && !geri){
ileri =0;
digitalWrite(R2,HIGH);
delay(250);
digitalWrite(R2,LOW);
geri=1;
}
}
Bu linke bak sht85 hem küçük hem hassastır.benim arduino projem var.Bu projede bir sorunla karşılaştım.Bebek bezinden çıkan nemi veya ıslaklık anlayıp öten bir proje yapmak istiyorum ama bunun için hangi sensörü kullanacağıma karar veremedim.
hocam bu aliexpress linkinde 3 seçenek var bunların birbirinden farkı nedir acaba?Bu linke bak sht85 hem küçük hem hassastır.
https://create.arduino.cc/projecthub/rafitc/sht85-with-arduino-950fa2
https://a.aliexpress.com/_BT4v4r
sen sht85 al arduino sitesindeki proje ona göre hazırlanmışhocam bu aliexpress linkinde 3 seçenek var bunların birbirinden farkı nedir acaba?
Ölçtüğü değerin doğru olma olasılığı. Hiçbir elektronik sensör %100 doğru değer vermez belirli bi hata payı vardır.çok sağolun doğruluk yüzdesi ne anlam ifade ediyor ?