artezyen için otomatik kumanda yardımı

hidroforun üstünde yada yanında basınc tankı vardır onun içindeki sistemde patlıyor ve arıza yapıyor buda basıncı etkiliyor bir bakın derim içinde su olmayacak sonra su basınç şalterlerini ayarlayın sorununuz çözülür bizim işyerindede hidrofor var şofbenlerden ve sistemden su sorunu oluşmuyor bazen hava yapıyor kolay gelsin
 
ben sana teknik olarak değilde senin anlayacan dilden yazmaya çalışayım. basınç şalterinin durdurma ve çalışma basınç ayarı vardır, bu ayar farkını minimuma indirirsen musluktan akan suyun basınçı fazla değişmeyecektir.
 
sayın antiterör;
Umarım sorununuz çözülmüştür.
İlk hata kuyuda sıvı seviyesini takip eden bir sistem olmaması.Dalgıç pompaların soğutması,içinde bulunduğu sıvı sayesinde yapılır.Su yoksa,motor ısısını atamaz.Ayrıca yine suyu basan kanatların sürtünmesini azaltmak için,yine pompaladığı sıvı,yağlayıcı görevi görür.
Yani kuyunuzda su biterse,motor yanabilir,pompa dağılabilir.Onun için ilk işimiz kuyuya su seviye takip sistemi kurmak.Sanırım bu kuyu derin kuyu.Yani yaklaşık 100-120 lik bir pimaş var etrafında.Bu durumda flatör(başka değişle şamandıra ) işimizi görmez.Zaten kuyular için sağlıklı bir yöntem değildir.Bu yüzden sıvı seviye elektrotları kullanılmalı.Tabii bunun için malesef pompayı geri çekip elektrotları bağlamak sağlıklı yöntemdir.İki elektrotlu kullanılacaksa,birinci elektrodu pompanın hemen üst seviyesine,2. elektrodu da onun 1-2 metre üstüne bağlamalısınız.Ve bu elektrotları,Sıvı seviye rölesine bağlamalı ve sıvı seviye rölesinin normalde kapalı kontağından,pompayı çalıştıran kontaktörün A1 bobin ucunu seri olarak geçirmelisiniz.Sorununuzu hallettiyseniz de halletmediyseniz de bu şart! derin kuyu pompaları çok ucuz değildir ve yazık olur.Ayrıca mutlaka motorunuzun akımına uygun bir termik koruma kullanmalısınız.
Diğer sorununuz arkadaşların dediği gibi hidrofor ayarından,hidroforun tankındaki şamrelin bozulmasından( ya da hava basıncının düşmesinden) kaynaklanıyor olabilir.Ve yine basınç yetmiyor dediğinize göre,tankınız hidrofordan sonra bağlanmış.Uzmanlık alanım olmamakla beraber,size bu tankı hidrofordan önceye almanızı öneririm.Böylece kuyunun su basmadığı anda şofbeni çalıştırma ihtiyacı hissederseniz,hidrofor tanktan( depodan bahsediyorum) su alıp hatta basabilir.
Eğer yine hidrofor tanktan önce ise,kuyuda su bitmişse,basıncın düşük ya da hetorojen olması normaldir.
size bir önerim daha olacak;
bütün iş bitip sorununuz hallolduğunda,depoya bir flatör( şamandıra) ya da sıvı seviye elektrodu koyunuz.Ve bunu pompanın kontaktörüne seri bağlayınız.Depo dolduğunda,kuyu pompası boşuna çalışmasın.Yine ayrıca,sayacınız 3 tarifeli sayaç ise,kaliteli bir zaman saati alıp,gece saatlerine ayarlayıp,tank boş ise gece çalışmasını sağlayınız.Gece,gündüzün yaklaşık yarısı kadar daha ucuz Elektrik bedeli ödersiniz.
Bir de naçizane çizim yaptım
Hidroforun sağlamlığından emin olup,depoyu da hidrofordan önceye alırsanız( orada değilse) güzel olur kanaatindeyim
 
çok teşekkür ederim. pompa 70 m derinlikte. artezyenciler gelecek onlar gelsin pompayı çıkartırayım geri kalan sistemi ben kurcam. çok sağolun. bide bişey sorcam. artezyenin vanası açıkken şehir şebeke vanasını açınca su artezyen kuyusuna gidiyo bunu neden yapar?
 
antiterör ' Alıntı:
çok teşekkür ederim. pompa 70 m derinlikte. artezyenciler gelecek onlar gelsin pompayı çıkartırayım geri kalan sistemi ben kurcam. çok sağolun. bide bişey sorcam. artezyenin vanası açıkken şehir şebeke vanasını açınca su artezyen kuyusuna gidiyo bunu neden yapar?
Basınç prensibi.Dünyanın kanunudur bu, kararlı olmak.Yani şebeke basınıcınız diğerinden fazla olduğu için ona doğru gitmekte..Geri gitmesini engellemek çek valf.Tabi yönüne dikkat etmezseniz, bu sefer artezyenden de su gelmeyecektir.
Ayrıca hidroforu çatıya koyma fikrinizi şöyle değiştirirseniz daha faydalı olacaktır.Hidroforun su bastığı tankınızı çatıya ya da su kullanım alanlarınızdan yüksek bir yere koyarsanız, su basıncınızın yeterli olacağını göreceksiniz.Yalnız bu sefer de hidroforunuzun tanka basımıyla ilgili sıkıntı yaşamamayı garanti etmeniz gerekmekte.
Saygılarımla.
 
teşekkür ederim. dalgıç pompada çek valf varmı yada pompa çıkınca önüne çek valf taksam nasıl olur
 
normal olarak dalgıc pompanın hemen girişinde cekvalf bulunur.
Kuyu ile şebekeyi aynı anda açmıyorsanız,kuyu borusunun yeryüzüne çıktığı yere ya da şebekeden gelen su ile birleşme yerine birer vana koyarsanız bunu manuel olarak ta kullanabilirsiniz.
Eğer kuyu suyu ile şebeke suyu aynı anda çalışıyorsa ( neden çalışsın ki :) ) araya bir kollektör ve birer check valf koymalısınız.Kollektör iki suyun basınçlarının birbirinin akışını engellemesini engeller.
 
vana var ancak benim bi şüphem var.bu dalgıç pompada çek valf olduğunu sanmıyorum yada arızalandı. neden diyecek olursanız hidraforun yanında dururken üzerindeki basınç sesörü motoru çalıştırma komutu verdiği zaman hidrafora suyun gelmesi yaklaşok 6-7 sn buluyo. düşünceme göre motor suyu yukarı basıyor.basın. sensörü kontağını açınca motor duruyo ve borudaki su aşağı gidiyor ben böyle düşünüyorum. bide kuyu 70 m derinlikte dalgıç pompa 55 m de. motoru sökünce bi 5 m daha indirmeyi planlıyoruz. su bitmesin çabuk bitmesin diye. Sıvı seviye rölesi elektrotlarını nasıl yerleştircem bunun hakkında bi bilgim yok. bana paintte basit bi şekilde çizerek gösterirseniz çok ama çok sevinirim. teşşekkürlerr.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,740
Mesajlar
929,463
Kullanıcılar
452,467
Son üye
smtozn97

Yeni konular

Geri
Üst