ilhano1978
Üye
kartın montajı ve kurulumu plc den daha basit. asansörcüler bu bağlantıları ezberliyorlar ve ona göremontaj yapıyorlar. türkiyede plc programlıyarak asansör yapabilecek kapasitede asansörcü olduğunu sanmıyorum.ben asansör firmasında çalıştığım sıralarda asansör projeleri bile standart oluyordu.zaten firma sahipleri bitmiş asansörün projesini çizmemizi istiyorlardı.
türkiyede asansör sektörü ayaklar altında. bu firmalarda ya yeni mezun olmuş ya da emekli olmuş bir ayağı çukurda olan mühendis arkadaşlar işe alınıyor. zaten kazandıkları parayla ancak bu kişileri işe alabilirler çünkü getirisi çok düşük ve 1 Elektrik 1 makina mühendisi çalıştırma zorunluluğu var.çoğunlukla mühendislerden birini yeni mezun alıyor şirkette tutuyorlar diğerini ise emekli alıyor ve sen sadece imza at evinde yat diyorlar.
genelde firma sahibinin çocukları babadan görme bir şekilde usta oluyorlar ve montajını yapıyorlar.
dolayısıyla bu firmaların plc gibi kafa gerektiren işlere gireceğini hiç zannetmeyin.
onlara montajı kolay ve ucuz bakımı kolay mümkünse hiç uğramayacakları kartlar lazım.
türkiyede plc programlıyarak asansör yapabilecek kapasitede asansörcü olduğunu sanmıyorum yazmışsın..asansöre takla attıracak programcı meslektaşlarımız var ...asansörcü arkadaşlar yeterki kalıplaşmış ve klasikleşmiş ezberledikleri sistemlerden vazgeçsinler..