Asenkron motor yerine servo motor seçimi

Avcılık dolayısıyla ateşli silahlarla yakınlıktan kaynaklanan bilgiyle;
Namlu çapı, silahın içindeki yiv sete, türüne ve kalibresine göre degişmekle birlikte genel geçer ilk hız (namluyu terk etme anı) 330 m/s - 1800 m/s arasında oluşabiliyor.
Servo motor mu kullansam acaba? 😀
Mantar tabancası hakkında da bilgi verirsen bizi ihya edersin üstadım.

Avcılık dolayısıyla ateşli silahlarla yakınlıktan kaynaklanan bilgiyle;
Namlu çapı, silahın içindeki yiv sete, türüne ve kalibresine göre degişmekle birlikte genel geçer ilk hız (namluyu terk etme anı) 330 m/s - 1800 m/s arasında oluşabiliyor.
Servo motor mu kullansam acaba? 😀
Yani; geç bile kalmışsın servo kullanırsan muhtemelen ateş etmeden av yaparsın😂
Ama bilgi güzel edinmiş olduk

Sizleri bu sitede yok sayarak devam etmek istiyorum arkadaşlar. siz gidin şurda oynayın biz de iş yapalım olurmu.

Merhaba kolay gelsin benim de takıldığım ve içinden çıkmakta zorlandığım bir motor seçim işim var. Sistemin hali hazırda 4 kW 26 nm 1400 d/dk siemens asenkron motor u var ve 5.5 kW sürücü ile kontrol edilmekte. Çalışmasında istenen motorun sürekli aynı yönde dönmesi şartıyla
1.= motor start verildiğinde 0 dan 1400 devire 50 ms de çıkıp 40 ms de 0 hıza inecek ve bu periyodik olarak devam edecek ve hiç durmadan iki gün çalışacak
2.=motor start aldığında 500 d/dk ile başlayıp 1300 d/dk ya 60 ms de çıkıp 40 ms 500 e inecek
Mevcut asenkron motorumuz Feedback olmadığından bu işlemi yapsada çıktığı devirler istenen gibi değil. İstediğimiz çalışmayı sağlamak için servo motor kullanmak istiyoruz. İstediğimiz devir 600 sistemin ilk hareketi için gereken kuvvet 5nm atalet momenti hesaplanmadı. bunu işi servo motor yapabilirmi. Servo motorlar sürekli çalışmaya uygunmu dur. İyi çalışmalar
Bu sorulara cevap verebilmek için, mesela akselerasyon ve deselerasyonu bulmak için, motorun bağlı olduğu tambur, tekerlek gibi dairesel hareket yapıyor ise bunun çapı?

En önemlisi, gerekli tork, ve buun için çevirdiği ağırlık?,
Sürtünme var ise bunun bilgisine de ihtiyaç var.

Tabi Feedback olmadan bu değerleri "tutturmak" biraz tesadüfe kalıyor gibi.

Önce daha fazla detay verin, sonra ilerleyelim.

İlim ilim bilmektir ilim kendin bilmektir
Yapmayın arkadaşlar gırgırında bi dozu olur yazdığıma pişman ettiniz hadi mutlu olun sevinin
Bu sorulara cevap verebilmek için, mesela akselerasyon ve deselerasyonu bulmak için, motorun bağlı olduğu tambur, tekerlek gibi dairesel hareket yapıyor ise bunun çapı?

En önemlisi, gerekli tork, ve buun için çevirdiği ağırlık?,
Sürtünme var ise bunun bilgisine de ihtiyaç var.

Tabi Feedback olmadan bu değerleri "tutturmak" biraz tesadüfe kalıyor gibi.

Önce daha fazla detay verin, sonra ilerleyelim.
Eyvallah hocam saol gerek yok gerildim çünkü

Küfür yok, belden aşağı espri yok, hakaret ve kavga zaten bizde yok. Gerileceğiniz ne yaptık efendim biz size. Siz sadece salt bilgi konuşulan paylaşılan yer istiyorsanız yanlış yerdesiniz. Burası kanlı ve canlı insanların yeri. Bilgisayar sanal zeka ya da robot değiliz.

Forum istatistikleri

Konular
130,330
Kullanıcılar
453,620
Son üye
recep.smssk

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri