Astronomik Zaman Rölesini Ay Ay Ayarlamak

İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Hayır hayır, evin bahçesindeki çimler sulanacak. Hepsi bu kadar. Endüstriyel bir beklenti değil.
güzel insan, şimdi ben sesli düşüneyim, sen beni ister döv, ister söv, bir de kafana basan tarafları varsa al kullan...
bir evin bahçesindeki çimleri sulamak içi astronomik zaman rölesi, 12 ay, yazın sabah akşam, kışı akşamdan akşama, buraya kadar attığın taş kurbağaları ürkütmedi. şimdi ev var ev vaaaar, bahçede çim var, bahçede çimmmm var. gibi gibi uzun uzun sorgulanacak kriterler var. siz dert etmeyin cep telefonundan kontrol edilen sistemler var. benim şahsen tanıdığım iki şirket (kişi, boss) var. siz isteyin gidip konuşayım hangisi işinize gelirse uygulamayı sistemi kurdurun yada kurun. yahu biz balıklardan yumurta alabilmek için yılın 6 ayı hayvanlara (anaç/damızlık balıklara) kışı yaşatıyorduk. suyun 2 derecelik artışı yumurtaya girmesine sebep oluyordu. siz çim sulayacaksınız, güneş 5 dakika geç doğsa ne olur? sonra doğsa ne olur? şu kriterleri biraz kuralına uygun olarak daraltsak. kaç M2? kaç dönüm gibi. yaşayanlar kaç ay burada, bu çimleri kırpan amca var mı? bir de böyle bir sıkıntı var değil mi?
şimdi hadi gel bodrum'a diyeceğim, çim sahalar gör, golf sahasından, villasına kadar kaç yıldızlı otellerden, sitelere kadar gözün gönlün çim görsün. bir de bu işlerde uzmanlaşmış peyzaj mimarlar var. (bahçevan) hatta o arkadaşlardan tanıdıklarım bile var.
tüm bu kriterlere göre veri tabanımızı biraz ufaltalım, sulama sistemimizi anlatalım, doğru uygulanabilir cevaplar gelsin.
sesli düşünmekten vaz geçeceğim yakında...
 
Son düzenleme:
Rahatını sevenlerin sistemi .
Toprak nem sensörlü modül . ( nemi alğlama ve ne kadar su verilecek )
Yağmur ve kar yağışı olacak zamanlar olacak .

Ventil . ( su yolunu açma )
Zaman rölesi . ( sulamanın bitkiye en yararlı yapılacağı zamanın ayarı )

PARADAN HABER VER ( SİSTEMLER ÇOK )

Kolay gelsin Sağlıcakla ...
 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…