Sayın kalptencan, hak verirsiniz ki, sivilde bile olan silsile, TSK gibi güçlü disipline sahip bir birimde misliyle olmalıdır.
Subayların sorumlulukları olmaması konusuna katılmıyorum. Elbette nöbetçi subaylar ve birliklerin nöbetçi amiri de olur. Nöbetçi amir birliğin durumuna göre Albay da olabilir. Nasıl nöbet değişimine nöbetçi onbaşı gidiyor, nöbetçi astsubay gitmiyorsa, devriyeye nöbetçi astsubay çıkar. Vukuat anında nöbetçi subay da, nöbetçi amir de olay yerine gelir... Hatta vukuat olan birliğin amiri ve gerekirse disiplin subayı da çağrılır.
Benim askerlik yaptığım birlikte, 2 subay 1 astsubay ceza aldı. Subaylar birlik içindeki durumlarından, astsubay ise bir düğünde fazla kaçırıp silah sıkıp huzuru kaçırmaktan...
Astsubaylarla, subayların aynı görevi yapması beklenemez. Çünkü hem görev - yetki - sorumluluk üçgeni, hem de sayıları farklıdır. Tıpkı erbaşlarla, astsubayarı bir tutamayacağımız gibi. Hatta uzmanlarla, eratı...
Askerlikte oluyor böyle şeyler... O gün için çok gücüme gitmişti. Anlatayım :
Tugay içinde voleybol turnuvası düzenleniyor, ama fikstürde en fazla 30-40 kişi ile içtima bağlayan bizim çekirdek tabur yok. Tabur komutanıma gittim, durumu arz ettim. Sorular sordu, cevaplar verdim. Sonunda da en az 3. olmaya söz verdim. Ama kafamdaki kesin birincilik. Çünkü çoğumuz DK yız ve çok iyi bir takımımız var. Akşam üstleri, diğer birliklerle yaptığımız maçlarda 3-0 yenemediğimiz zaman üzülüyoruz... Tabur komutanım, fikstürü alıp tugay karargaha gitti. Bir hafta sonra yeni fikstür yayınlandı. Biz de varız. Tamamı çavuş, onbaşı ve erlerden kurulu bir takımız. Rütbeli yok aramızda. Karşımızdaki takımlarda ise tam tersi... Evet birinci olabilirdik, ama oalmadık. 3.lükle yetindik... Çünkü voleybolcu değil askerdik...
Askerlik anıları bitmez tabi...
Konuşturmayın beni
Kıssadan hisse; ne kadar iyi olursan ol, ne kadar çalışırsan çalış yerini yurdunu bileceksin...