Öğretmen27
Profesyonel Üye
Sayın @veysel28 Ustam -sizden özür dileyerek- dün bir sitede temel elektroniğe başlangıç diye bir sitede okudum diyot ölçümünü. Diyotun kısa devrede öterse veya tız bir ses çıkarırsa arızalı olduğunu yazıyordu. Acaba ben mi yanlış anladım?
En basitinden temel Elektronik başlangıç | Elektronik Devreler Projeler 320 Volt
Hocam ben sizden özr diliyorum aslında yanlış bilgi vermek istemem.Sn [MENTION=386]joker[/MENTION] dende özr diliyorum hakkını helal etsin buzzer konusunda haklısınız benim asıl demeye çalıştığım buzzer kademesininde bir direnç kademesi olduğuydu yani direnç olarak değer okuyoruz.Zaten sn [MENTION=221255]binbaşı[/MENTION] olaya açıklık getirdi Allah razı olsun.Yinede yanlışım varsa düzeltin lütfen.Sayın @veysel28 Ustam -sizden özür dileyerek- dün bir sitede temel elektroniğe başlangıç diye bir sitede okudum diyot ölçümünü. Diyotun kısa devrede öterse veya tız bir ses çıkarırsa arızalı olduğunu yazıyordu. Acaba ben mi yanlış anladım?
En basitinden temel elektronik başlangıç | Elektronik Devreler Projeler 320 Volt
Teybi kızağına koymadan test edebilirsiniz kapağında zaten montaj şekli vardır bir de hop.lerin negatif kabloları muhtemelen zaten şaseye bağlıdır. siz diğer ucun şaseye direk yani kısa devre olup olmadığını kontrol edebileceksiniz. Her çıkışta bu kontrolü yapıp yazın. Bununla ilk 2 sorunuza cevap bulduğunuza inanıyorum.
Dc de pek tepesi şişik kond görülmez ya alttan şişer ya ambalajında asimetrik kayma erime göülür yada iç sıvı akması şeklnde anormallikler görünür. bunları gördüğünüz kond varsa ve çıkış sağlam diyorsanız cihazıda açıp tekrar monte ederim diye kendinize güveniyorsanız bunları değiştirin.
Beslemeye prob takıp (kısa devre testi) değer okumanız ve yine bunları çevirmeniz normaldir girişte büyü değerli kondansatör var dolup boşalır bundandır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?