Merhaba.Dr.Korhan Sökmen'in adı sizin bu devrenin bir köşesinde yazıyor,devre onun devresidir,ona dayanarak söylemiştim ,aşağıda zaten alıntı linki de yer alıyor.
http://www.catamaranvega.com/elektro/docs/kaynak.html
Şöyle oluyor,onu açıklamaya da çalışayım;çünkü en baştan
bu pot.ile de 0-35 voltu ayarlayarak tam olarak da aldınız sanırım,sonra sadece 35 voltu sabit olarak da bu çıkışta almışsınız.Buna dayanarak sonradan komitasyon (Koruma) amaçlı ters polaritede (Devreden akım akıtmayacak şekliyle) lm317'nin 2-3 nolu bacaklarında yer alan bu diyot bağlıyken,çalışırken içten kısa devre ihtimaliyle çıkışta lm317'yi köprüleyip,direk 35 volt dc.'yi almanızı buna da muhtemelen bağlamıştım.Ama sadece de 2-3 arası bacaklardaki 1N4001,1-2 arasındaki pek de değil.
Her iki yönde sayısal değer gösterdiyse,her iki diyot da bozuk demektir,tek yönde sayısal değer atıyorum 237,456,
vb. görmeniz de gerekirdi.İki yönde de,yani diyodun işaretli olan ucu ve diğer işaretsiz olan ucu arasında sesli omaj,diyot ölçümünde de ayni sayısal değerleri gördüyseniz,diyotlar mutlaka da bozuk demektir.Diyotların bozuk olmasında da 2-3 arası,yani lm317'nin tam devreden çıkıp kısa devre olması da demektir bu durum.Yani lm317'niz tam sağlam olsa bile durum buna dönüşmüş olur,bu yüzden de bu ilk araştırmanızda direk buna dikkat etmeniz lazımdır.500 mF'lık kond.'in içten kısa devresini şimdilik rafa kaldıralım,şu anda 1N4001 asıl suçlu zanlısı gibi de görünüyor,bu ölçümlerinizden de anlaşıldığı üzere.En son olarak ona dönersiniz,suçlu aramak için.
Önemli nokta: Devrede en üstte yer alan 1N4001 işaretine hiç dikkat edilmeden ters bağlanırsa,köprü diyottan doğrultulup gelen bu 35 volt, lm317'ye hiç uğramadan,yani 0-35 volt ayarı da yapılamadan,çıkıştaki 10 mF'lık elektrolitik kond.uçlarıyla size iletilmiş de olur,buna çok dikkat edin.Bu noktada diyodun bakır yollarında,mesela lehim artığı,çok ince bakır teller (Gözle çok zor da görülebilir) kalıp,bu durum da bir kısa devreye sebep olmuş olabilir,diyot sağlam olsa bile,büyüteçle bu noktayı iyice inceleyin.
Sağlam olan diğer başka 1N4001'er ile bu iki diyodu değiştirin o zaman.Sonrasında devre yine
çalışmadığında,sabit 35 volt dc.'de kaldığında tekrar görüşelim.Kolay gelsin.