güzel insan, burada herkes bilir benim matematiğim kıttır, yeterli değildir. am o hesap her zaman öyle değildir. o motor doğru okuduysam 11 watt. hadi tam güç aldığımızı hesap edelim 12x11= 132 watt eder. kağıt üzeri hesapla (teori) pratik her zaman tutmaz. o motorlarla olmaz, oldurduğun da yürüme hızında giderse şükredin. daha güçlü 250 - 350 watt motorla denemeniz daha mantıklı. bu hesaplamadaki hatalardan biri tekerlek çapıdır. özür dilerim size ümit verici cevap veremedim.Bende ki DC motor bu
https://ty.gl/hodmcntcln03w
4 adet var. 8 adet daha almak istiyorum yani 12 adet motor olacak. 6 adet sagda 6 adet solda. Normalde bu motorun tanesi hesaplarima göre 2.11 kg taşıyor. Üzerindeki dişli 0.8 modül 12 diş dişli. Benim elimde 9 adet de 0.8 modül 54t dişli var. 5500 devir 1300 devirlere felan düşecek 1 adet 54t dişliyi çevirirsem. Gücü ise 8 kg taşıyacak güçte olur aşağı yukarı. 2 adet 54 t dişli çevirirsem 32 kg güce çıkıyor ama devri düşüyor. 320 devir felan oluyor. Niyetim tek 54t kullanıp hızlı gitmesi. 6 adet sagda 6 adet solda olursa 8kgx12=96 kg sanırsam taşır. 1300 devirde. Hesaplar doğrumu. Birde 7 amp çekerse bir motor 84 amp yapar. 12v 72 ah bir akü ne kadar dayanır kaç saat sürekli gidersek yani açık kalırsa. Sadece çocuklarım için yapacağım ticari amaç yok. Maksat eleimdeki motorlara biraz daha motor ekleyip tasarlamak