Ayarlanabilir ac akım varmı piyasada? 0-30volt

Katılım
16 Eyl 2017
Mesajlar
155
Puanları
1
Yaş
35
Mrb. 0-30 volt ac akımı ayarlamak mümkün mü. Yani ayarlayabilirsek ne gibi katkısı olur. Satılır mı satılmaz mı. Ac akım ayarlanabilirse kim alır veya ne gibi deneylerde lazım olabilir. Veya hiç ihtiyacı olan oldu mu
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Aradığınız "şeyin" adı Varyak (Vraiac)
Bu şekilde (toroid) transformatör saranlarda bulunabilir
varyak-monofaze.png


monofaze-varyak-01.png
 
Ok.. çocuklarıma küçük bir araba yapmak istiyorum. 3 oğlum var. Difransiyel sistemi çok garip ama aynısından yapmak istemiyorum. Bunun yerine sağ ve sola dönüş için DC motorların hızını artırıp yavaslatmak istiyorum dönüşlerde. Bunun için elektronik regule devresi kullanmak istemiyorum çünkü bayağı arıza veriyor. 12v 72a akü kaynağım olacak. Hazır DC motor hız kontrolleri de çok saçma geliyor çünkü DC motor tam güçte çalışmıyor. Hız devrelerinde.
Başka nasıl hız ayarı yapabilirim. DC kaynaktan trafo olmaz diye biliyorum. Bir inverter den sonra ac akımı varyak ile kontrol edebilir miyim.
 
Bunun yerine sağ ve sola dönüş için DC motorların hızını artırıp yavaslatmak istiyorum dönüşlerde.

1. Sakın bunu yapmayın, çocuklarınızı araçtan fırlatırsınız.

2. Bu işlerde Varyak kullanılmaz, daha doğrusu kablolu araba çıcukların hoşuna gitmez.

3. Siz elinizdekilerin veya planladığınız motorun, arabanın maximum hızını ve toplam ağilığı vs bilgileri yazarsanız, yapabileceğiniz şekilde bu forumdan tavsiye alırsınız.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,150
Mesajlar
923,691
Kullanıcılar
451,485
Son üye
omerf61

Yeni konular

Geri
Üst