MÜŞTERİ SÖZLEŞMESİ
1.
Elektrik tesisatçısı belediyein tasdik etmiş olduğu proeyi aynen tatbik eder. Müteahhidinn yapmış olduğu değişikliklerden müteahhit sorumludur.
2. Yapılacak iş fenni bakımdan (iç tesisat yönetmeliği) hükümlerine uygun yapılacağı gibi yapı denetim firması tesisatın noksansız olduğunu ve elektrik verilebileceğini bildiren''Tesisat Uygunluk Belgesi'' ile elektrik tesisatçısının sorumluluğu biter.
3. Elektrik tesisatçısı ancak tesisatın yönetmelığe aykırı olup olmadığından sorumludur. Başka bir nedenle tesisata elektrik verilmemesinden sorumlu değildir. Ve müşteri bunu gerekçe göstererek ödemeyi kesinlikle geciktiremez.
4. BEDAŞve AYEDAŞ tarafından istenecek ücretler, makbuz karşılığı mal sahibi veya kiracıya aittir.
5. Elektrikçi ile inşaat sahibi arasında doğacak ihtilaflarda İSTETO hakemliğine başvurulur.
6. Bbedeli tamamen ödenmemiş olan tesisat henüz tesisatçının malıdır. Müşteri bedeli tamamen öedmedıkçe bu tesisatı üçünçü şahıslara devredemez, satamaz veya başkasının faydalanmasına terk edemez. Böyle durum olursa tesisatçının yazılı iznini alınması şarttır.
7. Elektrikçi ve mal sakibi bu sözleşmeyi imzalayıp işletmeye abonelik için başvurduktan sonra müşteri herhangi bir sebebpten dolayı işin yapılmasından vaz geçemez veya işi bir başka elektrikçiye devredemez. B öyle durum olduğunda aşağıda imzası olan elektrikçiye mecbur olduğu tazminat bedelinin %40' kadardır.
8. Malsahibi yapacağı tadilattan dolayı doğacak olanelektrik onarımlarının ve değişikliklerini tesisatçı ayrıca mal sahıbınden talep eder.
9. Birim fiyatlar, anlaşmanın imzalandığı günnün piyasa rayicine göredir. Akabinde malzemelerin% nispetinde birim fiyatlar artırılır.
10. Dekorasyon tesisatlarında birim fıyatlara %40 oranında ilave yapılır.
11. %30 peşinat alınmayan işlere, malzemeye ve işçiliğe gelecek köklü fiyat farkı uygulanır.
Diye devam eder buna ilaveten teknik ve özel şartnamede eklenir iki taraf tarafından imzalanır.