hocam ben deffatle yanlış bağladım röleyi.
kablo rengi aynı da olsa ,farklı da olsa,ölçü aletiyle kontrol ediyor da olsan,özellikle çalışan sistemlerde uğraşırken hata yapıyorsunuz.Tabii bağlantı hatası yapıyor olmam,bilinçsiz ya da salak olduğum anlamına gelmez.Belki dalgın,belki dikkatsiz olduğum anlamına gelir.Belki o gün sevgilimden ayrılmışımdır,belki hastayımdır.Yani sırf sizin rölenizde tüm bağlantı hatalarını düzeltme teknolojisi yok diye,ben neden bilinçsiz ya da gerizekalı konumuna düşürülüyorum ki?Halbuki biliyorsunuz ben sizin röleniz sayesinde 6 ay uğraştığım sorunu çözdüm.Memnunum.Hatalı bağlayınca da,ustalık orada belli oluyor zaten.Hatalı bağladığını anlıyorsun.Ölçü aletiyle baka baka buluyorsun,düzeltiyorsun hatanı.Hepsi bu.Yani sırf röle bağlantı hatalarını düzeltiyor diye o röleyi alacak halim yok.Bana sağlamlık lazım,doğru okuma lazım.Harmonikten etkilenmeme lazım.Kalite lazım kısacası.Bu röleyi bir defa bağlıyorsun.Onda da bağlantı hatalarıyla 1 saat uğraşsan ne olur uğraşmasan ne olur.Bütün bağlantı hatalarını düzeltsin ama sayaçla uyumsuz çalıştıktın sonra ya da cosinus q yi yanlış okuduktan sonra ne yapayım o röleyi( buradan bahsi geçen röleden birinin yanlış okuduğuna dair bir tecrübe yaşadığım anlaşılmaz inşaallah)
Bu arada zaten bu röleler amaç dışında kullanılan şeyler.Amaç güç faktörünü 1 tutup temiz enerji sağlamak.değil mi?