Baharat dolum makinesi

Dört kenardan delik delip hortuma uygun maşon kaynatabilirsen veya bişekilde bunkere sabitleyip hava hortumunuda bu maşonlara ekleyecen.
 
vzVzZp.jpg
 
Selamun Aleyküm
Meselenin tam manasıyla incelenmesi gerekir ve de bir sorunun birden çok çözümü olabilir.
Titreşimin genliği ve frekansı tanımlayıcı bilgileridir. Titreşim ve başka birçok yöntem incelenebilir. Kullanılan baharat cinsi, (katı olarak) akışkanlığı vb özelliğini tanımlayan bilgiler ile kuruluğu (yağ oranı,vb..) ve bunker cidar malzemelerinin ürün ile sürtünme özelliği ve bu cidarların boyasızlığının (ve ya pürüzlülüğünün etkisi) gibi işlem sürekliliğini etkileyen özellikler ele alınmalıdır. Hali hazırda devam eden sistemlere göre neyi eksik incelenmeli.
Resimden ikiayrı bunkerden tek bir huniye boşaldığı görülmekte. Sistem özellikleri vb verilirse iki ayrı bunkerin tek olma imkanı gibi incelemeler yapılabilir.
Yalnız resimde bu iki ayrı üst bunkerlerden alt huni kısma keskin bir dönüş görünmekte. Bu kısmın işlevi her ne kadar verilmemiş de olsa, bunker ağzına yakınlığı(inen malzemenin bu kısımdaki malzemeye teması), eğimi önemlidir. Sadece malzemeyi yönlendirmek için bulunuyorsa açıklaması olmayan bu tip keskin vb akışı önleyen kısımlar değiştirilmelidir.
Helezon uygulamaları, titreşim özelliklerinin ayarlanması, farklı aktarma kısımları(kanatlı...) uygulanması gibi daha yazmadığımız çok çözüm olur.
Detaylı bilgiler ile efektif çözüme hazırlık sağlanmış olur.
Başarılar dileriz.
 
Gıda işinde aklına gelen taşı atamazsın.
Hava vermek hele ki kompresör havası vermek olacak iş değil.

Vibrasyon için özel üretilmiş motorlar var.
Gövdeleri özeldir ağırlıkları ayarlanabilir birde devir ayarı konursa sisteme uygun rezonans kolayca yakalanır.
Öyle çubukla ıvır zıvırla uğraştığına değmez zaten olmaz.
Belirtildiği gibi nem vs gibi malzeme ve ortama bağlı şartlandırma koşullarının değişikliği işi zorlaştırır bir türlü ayar tutmaz olabilir.
Ama uygun vibrasyon işi götürür.
Bağlanacağı yerler sağlam değilse lama kaynatma gibi yöntemlerle uygun hale getirilmelidir.
Haznenin gövdeye kauçuk takozlarla bağlanması sesi azaltır titreşim genliğini arttırır .


Aşağıdakiler örnektir benzeri dolu internette .

24p9gnq.png



https://i.kontrolkalemi.com/2/VX.pdf
 
bunker icindeki o miller haclar size fayda getirmez hava gida urunlerine verilmez. kati gida dolum sistemlerinin vazgecilmezi vibrator yani titresim ureticileridir
sayin buyugumuz Kazim bey cok acik yazmis.
sizin makinanizla alakasi olmayan bir renk ayirma makinasidir sortex ancak giris beslemesindeki homojenlige ve calisma azmine bakin
bunu yapan tek sey titresim motorudur.

 
yorumlarınız için teşekkür ederim söylediğiniz gibi sanırım titreşim motoru şart
 
Mekanikte rezonansın balans değerlerinin doğrusal değiştirilen parametrelere rağmen ani değişiklikler(sapma-çıkış) gösterdiği dışarıdan anlaşılmayan iç sorunları muhattap ettiğini, titreşimin genlik ve frekans gibi özelliklerinin kaynağı ile belirlendiğini, titreşime muhattap elemanların gecikme ve sönümleme (delay-damp) etkilerini yapabildiğini (dolayısıyla ara elemanların titreşim genliğini sönümleyerek azalttığını ve frekansını değiştirmese de gecikme ile zaman kaymasına sebep olduğunu) hatırlatır,
Titreşim motorunun balans durumunun dıştan görünen resmine göre (hesapsız) taklit edilmesinin sorunlara sebep olabildiğini, hesabın dengesizlik vb yönlerden incelenmesi gerektiğini hatırlatırız.
 
Neden hava verilmesinki yeterki iyi bir filitreleme sistemi yapılabilsin.Mesajımda filitreden bahsetmemişim bunun için ayrıca özr diliyorum elbetteki filitresiz hava basılması gıda açısından çok tehlikeli durumlar ortaya çıkarabilir filitre yapmakta kolay iş değil belki ayrı bir mühendislik gerektirir ama olmayacak bişey değil.Vibrasyon içinde aklıma gelmişken [MENTION=315124]emin054[/MENTION] arkadaşımız motorun yönünü değişmesini tavsiye edecem.Rezonansın yukarıdan aşağı ,aşağıdan yukarı,sağdan sola veya soldan sağa doğru sisteme göre denemeler yaparak malzemenin sıkışma sorununu ortadan kaldırabilir.

Yukleme Bosaltma Silo Dolum Havalı Tasima Pnomatik Transport Nakil iletim Dozajlama Sistemleri

veya bin aktuatör
Bin Activator - YouTube

HULA-HOPPER® Vibratory Bin Activators - YouTube
 
Arkadaş baharat için şeklinde sormuş , sence toz karabibere hava versek ? hani vanilya olsa neyse de .

Vibratörlerde dönüş yönü ile değil gövdeye bağlantı yerlerinde türlü çeşitli oyunlarla yön belirlenir.
Fırıncı küreği mantığı ile ( ileri geri / hızlı yavaş ) ile malzeme yer çekimine meydan okuyabilir ( tırmanır ) ..
Şimdi aklıma geldi titreşim sadece motorla değil özel " elektro mıknatıs " ile de elde edilebiliyor.

Tekrar uyarıyorum gıda işleri özeldir , sadece tüzükler değil aklı selimde önemlidir.
Evham şeytandandır ama söz konusu insan sağlığı ise ne kadar tedbirli olursanız o kadar makbuldür !
 
1 vibrasyon
2 basincli hava ile
3 malzemenin akmasini engelleyecek etkenleri ortadan kaldirarak (ornegin, nem, bunker ic cidarlarindaki surtunme katsayisi vs)


KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,569
Mesajlar
928,035
Kullanıcılar
452,196
Son üye
Prtozayi

Yeni konular

Geri
Üst