Baharat dolum makinesi

herkes çözüm yolları anlatmış teşekkürler..kafam biraz karıştı bunker krom malzemeden akışkanlığı iyi gibi, biraz dikey tabii, bazı ürünlerde toz biber, pul biber, kimyon gibi nem oranı yüksek olabiliyor o zaman akışkanlık azalıyor...hava yöntemini düşündüm ama bunkere hava verdiğimiz zaman oradan düşen mal toz olarak uçarak kefelerden dışarı fırlamaz mı? makine ustası vibrasyon motoru alarak deneyelim dedi eğer gelirse deneyeceğiz.
 
Senin ilk mesajında titreşim çubukları demişsin ben titreşim motoru anlamışım hava desteğindeki ısrarımda bu yüzdendi.Şuan yapacağın en iyi şey titreşim motoru alıp (tabi bu titreşimde titreşim yaptığın nokta ile boğaz arası temassızlık sağlaman gerekli) Hava verdiğin zamanda malın dışarı akmasını önlemek için kapak yapıp üstüne torba flitre ekleyip malın kalıp havanın dışarı çıkmasını sağlarsın zor değil.Şuan en mantıklısı titreşim motoru almandır olmazsa hava verirsin.Hatta aklıma gelmişken söyleyeyim birkenarda kalsın.Senin bunker çokta büyük bişey değil 4 adet eski tip kullanılmayan telefonlardan her bir kenara monte edersin alarmı ayarlarsın 10dk da bir çaldırırsın veya senin tercih ettiğin bir zamanlamada sadece titreşim yaptırırsın :) Oçubuklarıda sökme titreşimden dolayı malzeme sıkışırsa akışkanlık azalır o yüzden çubuklar malzemeyi seyrelterek akışını rahatlatır.
 
titreşim motorumuz var yalnız üst büyük bunkerin altındaki küçük kefelerde mevcut..üstteki büyük bunkerede ayrıyetten titreşim takılsa durum değişir mi acaba..

lYR66J.jpg
 
titreşim motorumuz var yalnız üst büyük bunkerin altındaki küçük kefelerde mevcut..üstteki büyük bunkerede ayrıyetten titreşim takılsa durum değişir mi acaba..

lYR66J.jpg

Malzeme nerede en fazla takılı kalıyorsa orayı titretmeye çalış.
 
Sorunu hallettiniz mi bilmiyorum ancak benzer bir sorunu ben yaşamıştım. akmasını istediğiniz yere ince 5-6 mm mil ile bunun ucuna 45 derecelik başka bir bil ile karıştırıcı yapın sorun çözülüyor.
 
Selamun Aleyküm
Meselenin tam manasıyla incelenmesi gerekir ve de bir sorunun birden çok çözümü olabilir.
Titreşimin genliği ve frekansı tanımlayıcı bilgileridir. Titreşim ve başka birçok yöntem incelenebilir. Kullanılan baharat cinsi, (katı olarak) akışkanlığı vb özelliğini tanımlayan bilgiler ile kuruluğu (yağ oranı,vb..) ve bunker cidar malzemelerinin ürün ile sürtünme özelliği ve bu cidarların boyasızlığının (ve ya pürüzlülüğünün etkisi) gibi işlem sürekliliğini etkileyen özellikler ele alınmalıdır. Hali hazırda devam eden sistemlere göre neyi eksik incelenmeli.
Resimden ikiayrı bunkerden tek bir huniye boşaldığı görülmekte. Sistem özellikleri vb verilirse iki ayrı bunkerin tek olma imkanı gibi incelemeler yapılabilir.
Yalnız resimde bu iki ayrı üst bunkerlerden alt huni kısma keskin bir dönüş görünmekte. Bu kısmın işlevi her ne kadar verilmemiş de olsa, bunker ağzına yakınlığı(inen malzemenin bu kısımdaki malzemeye teması), eğimi önemlidir. Sadece malzemeyi yönlendirmek için bulunuyorsa açıklaması olmayan bu tip keskin vb akışı önleyen kısımlar değiştirilmelidir.
Helezon uygulamaları, titreşim özelliklerinin ayarlanması, farklı aktarma kısımları(kanatlı...) uygulanması gibi daha yazmadığımız çok çözüm olur.
Detaylı bilgiler ile efektif çözüme hazırlık sağlanmış olur.
Başarılar dileriz.


benzer sorunlarda biz yapışan yüzeyleri teflon plaka ile kaplayarak çözüm yoluna gitmekteyiz. sizin sisteminiz bu şekil bir çözüme müsade edermi bilmiyorum ayrıca hammaddenin aktığı yüzeyin pürüzsüzlüğü ve nem de yapışmaya etkendir. nem kaynaklı yapışmaları yapışan bölgeyi ısıtarak giderebilirsiniz size uygun ise
 

Forum istatistikleri

Konular
129,848
Mesajlar
930,740
Kullanıcılar
452,705
Son üye
Payidarx

Yeni konular

Geri
Üst